شله زرد

مواد لازم:

برنج  ................... یک پیمانه

شکر ................. دو ونیم  پیمانه

کره ................. 50 گرم

عرق هل ............ یک استکان

گلاب ............ نصف لیوان

زعفران ............ به میزان لازم

خلال بادام .......... 60 تا 70 گرم

طرز تهیه:

برنج را با 3-4 کاسه آب بگذارید بپزد. حین پخت هرجا حس کردید آبش کم شده آب جوش اضافه کنید. اما در نظر داشته باشید که شله زرد پس از اضافه کردن هل و گلاب و زعفران کمی شل تر خواهد شد.

بعد از 3 ساعت جوشیدن برنج , شکر را اضافه کنید و بگذارید یک ربع دیگر بجوشد تا شکر کاملا حل شود. بعد از حل شدن شکر هم به نظر می آید شله زرد کمی شل تر شد که البته بعد از خنک شدن باز خودش را می گیرد و کمی سفت تر می شود.

 بعد  زعفران  را که نیم ساعت دم کرده اید بعلاوه هل و گلاب  اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شود .

 سپس کره را داخل شله زرد بیندازید و شله زرد را نیم ساعت با حرارت خیلی ملایم دم کنید.

پس از نیم ساعت درب ظرف را باز کرده خلال بادم را داخل آن بریزید و مخلوط کرده در ظرف سرو بکشید و سه تا چهار ساعت در دمای اتاق بگذارید تا خنک شود و سپس روی آنرا تزیین کنید.

 

برای سرو شله زرد در مهمانی ها من شله زرد را از روز قبل آماده می کنم و در محل خنک و دور از غبار قرار می دهم. شله زردی که در یخچال نگهداری شود زیادی سفت می شود و حالت سنتی خودش را ندارد.

حدود یکی دوساعت قبل از آمدن مهمانها روی شله زردها را تزیین می کنم.

/ 15 نظر / 888 بازدید
نمایش نظرات قبلی
لیلا بانو

سلام تکتم جون خیلی خوب و خوشمزه به نظر میرسه[قلب] به خصوص تزئینش [فرشته] خیلی با ذوقی[گل]

هدی

سلام خانمی واقعا عاشق سلیقه تون شدم و ممنونم از اینکه کالری ها رو مینویسید مرسی خانممممممممممممم

فروغ

سلام خانم دکتر تزئین زیبایی داره شله زردتون ولی مشخص نیست اون برگهای قرمز گلها چیه؟زرشکه[متفکر]

هانی شف

خیلیییییییییییی خوشگله ...خیلیییییییی زیاد...کلی خوشم اومد از اون حلوا فینگیلی ها عشقم[ماچ]

زهره

سلام من اصلا نمیدونم چه برنجی خوبه ؟اگه شکرو کم کنیم بد میشه

soha

سلام ممنون خیلی مطالب جالب بودد

مهناز

ممنون واقعا عالی شده.اینجوریش رو ندیده بودم[ابله]

مهناز

چشم دکتر جونی میشه لطف کنی و تزیین نون پنیر سبزی هم بزاری؟[گل]

مریم

عزیزم عالیه ولی دارچینش کممممممممممممه [ناراحت] از قدیم گفتن لقمان را گفتند شله زرد بی دارچین به چه ماند گفت به زنبور بی عسل[خنده]