دیگچه مشهدی

مواد لازم :

شیر ................... دو کیلو هرچه پرچربتر بهتر!!!

برنج ....................... دو لیوان

شکر ....................... سه لیوان

خامه ....................... یک بسته ( 200 گرم)

هل ساییده ............... یک قاشق مربا خوری

گلاب 25 ................... نصف لیوان

* سعی نکنید رژیمی درست کنید از مزه می افته!!!!

** بخدا من فقط دو سه قاشق خوردم. بردم خونه مامانم و وقتی برگشتم ظرف تو خونه رو همسری بلعیده بود ! گریه

طرز تهیه :

برنج رو بشویید و یکی دوساعت با دولیوان آب تو قابلمه اصلی خیس کنید. بعد از این مدت که خیلی هم مهم نیست و میتونه حذف بشه دوسه لیوان از شیر رو روی برنج بریزید و روی حرارت ملایم بذارید تا به آرامی بپزه.

تذکر مهم اول: کل آبی که توش میریزین همین دو لیوانه! دیگه آب اضافه نکنید.

خوب هی به دیگتون سر بزنید و کنترل کنید و هرجا احساس خطر کردید ( برای سوختن ) دوباره یکی دولیوان شیر اضافه کنید تا فقط دو لیوان دیگه از شیر بمونه. حالا هل , خامه و شکر رو اضافه کنید و بقیه شیر رو هم بریزید و بذارید آرام بجوشه تا این شیر آخر هم خشک بشه.

تذکر مهم دوم : یک کم ته گرفتنش طبیعیه اما سعی نکنید ته دیگ رو بکنید که تکه هاش توی دیگچه اصلا جالب نیست. با کفگیر یا قاشقتون روی ته دیگ رو بکشید تا ضخیم نشه و با بقیه مواد قاطی بشه اما سعی نکنید تکه هایی رو که به ته قابلمه چسبیده جدا کنید.

در آخر غلظت مواد توی قابلمه باید به غلظت شیربرنجی باشه که توی یخچال رفته. یعنی خمیری سفت. حالا گلاب رو اضافه کنید. اون 25 غلظت گلابه. به مغازه دار بگید خودش می فهمه. هم بزنید و دم کنید. درست مثل وقتی پلو دم می کنید. یک دمکنی و حرارت خیــــــــــــــــلی ملایم برای یکساعت.

بعد از یکساعت درب قابلمه رو باز کنید , بازهم از روی ته دیگ هم بزنید و در ظرف مسطح با دیواره حداقل دوسه سانت بریزید تا سرد بشه. سرو دیگچه در مهمانی به شکل لوزهای تقریبا با ابعاد 10 سانتی متر و قطر 3-4 سانتی متر بود.

* دیده ام برخی دیگچه هایشان را زعفرانی می کنند. از دید منٍ مشهدی این دیگچه اصیل نیست. روی دیگچه با پسته ساییده تزیین می شود.

همون عکس بالایی با فلاش دوربین:

/ 70 نظر / 513 بازدید
نمایش نظرات قبلی
فائزه

سلام.واقعا ممنون صفحتون عالیه خوشحال شدم که پیداتون کردم

سکینه

درست شما درد نکند خیلی خوشمره بود

سکینه

درست شما درد نکند خیلی خوشمره بود من ساکن برلین هستم و انشاالله دگچه را مپزم وبه مرکز فرهنگی واسلامی برلین خواهم بررد و برای شما هم دعا میکنم موفق باشید.

sara

سلام وقتی برنج خیس کردیم خواستیم شیر رو اضافه مکنیم یاید با همون آبش ، شیر رو اضافه کنیم یا نه ، چون در دستورهای دیگه اول با آب میپزن بعد شیر رو اضافه میکنن؟

sara

سلام وقتی برنج خیس کردیم خواستیم شیر رو اضافه مکنیم یاید با همون آبش ، شیر رو اضافه کنیم یا نه ، چون در دستورهای دیگه اول با آب میپزن بعد شیر رو اضافه میکنن؟

honey

سلام مطابق دستورتون درست کردم عالی شد خواستم تشکر کنم

عسل

ممنون از دستورات دقیق و خوشمزه تون

آمنه

سلام عزیزم مامانم هر سال به خاطر تصادفی که در کودکی کردم نذر دیگچه داشت اما امسال مهاجرت کردند و رفتن خارج و امکان ادای نذر ندارند ' ایشالله میخوام خودم درست کنم برای نیم کیلو برنج باید چه اندازه مواد دیگه استفاده کنم ممنون

مهديس

ممنون تکتم جون،من اسم ديگچه رو خيلي شنيدم،يه بار بيشتر ديگچه نخوردم اونم امسال تاسوعا عاشورا اومده بوديم مشهد،واقعا خوشمزه بود و هنوز مزش تو دهنم هست... يه سوال ديگچه يه مزه خاصي داره که اونو متمايزش ميکنه آيا اون مزه به هل ربط داره؟! آخه اون ديگچه اي که من خوردم واقعا مزش خاص بود...اميدوارم بتونم درستش کنم

maryam t

سلام و خسته نباشید. ممنون از سایت خیلی خوب و راحتتون. خیلی احساس خودمونی بودن دارم با سایتتون!!! این دستورو درست کردم و عاااااااااااااااااااااااااالی شد. واقعا خوشمزه بود. البته من به جای شیر پرچرب از شیر کم چرب استفاده کردم ولی فوق العاده شد. واقعا از شما و از مادرتون ممنونم! و منتظر دستورهای مشهدی بهتر و خوشمزه تر!! [گل]