سوپ شیر مجلسی

قبلا در این وبلاگ دستور تهیه سوپ شیر را گذاشته بودم. اینبار دستور تهیه سوپ شیر تولد آرش را که مختصری تفاوت دارد با اندازه های مجلسی می گویم:

مواد لازم برای یک مهمانی 25 تا 30 نفره ( همه اش خورده شد!)

جو پوست کنده .............................. 3 پیمانه

گردن مرغ ...................................... دو کیلو

شیر ............................................. دو و نیم کیلو

هویج نگینی .................................. دو لیوان

کرفس نگینی ................................ دو لیوان

کنسرو نخود سبز ........................... یک قوطی

قرص عصاره مرغ ............................ سه تا چهار عدد

جعفری خرد شده .......................... یک دسته

طرز تهیه :

اگر پست مدیریت مهمانی را خوانده باشید تقریبا با مراحل پخت این سوپ آشنا شده اید. جو را بر مبنای این بجوشانید که حداقل باید در لحظه سرو دوازده ساعت جوشیده باشد. من جو را یک شب تا صبح می جوشاینم و صبح همه را با هم فریز می کنم. و بعد در روز مهمانی از صبح یخ زدایی کرده با اب مرغ می جوشانم.

آب مرغ : گردن مرغ را با دو عدد پیاز درشت خرد شده یکساعت بجوشانید. سپس گدنها را از آن بیرون بکشید. آب مرغ شما آماده است. اگر خیلی با بوی مرغ مشکل دارید ( پیاز بوی آن را به مقدار زیاد می گیرد) دو عدد ساقه کرفس درسته هم با گردنها بجوشانید و بعد بیرون بیندازید.

گوشت گردن مرغ را در مصرف خودتان میتوانید پس از استخوان گرفتن به سوپ برگردانید اما در سوپ مجلسی اینکار را نکنید. من اینبار این دو کیلو گوشت گردن مرغ را به الویه ای خوشمزه تبدیل کردم.

خوب جو را با آب مرغ حداقل 8-9 ساعت جوشاندید. حالا یک کیلو شیر را کم کم در حال هم زدن به سوپ اضافه کنید و زیرش را زیاد کرده همچنان گه گاه هم بزنید تا جوش بیاید ( جلوگیری از بریدن شیر). حالا زیر سوپ را کم کرده درب آنرا نیم باز بگذارید تا بجوشد و کم آب شود. دوباره همینکه جا برای یک کیلوی بعدی باز شد ( اگر قابلمه تان خیلی بزرگ است از اول دو کیلو را اضافه کنید) شیر را به همان طریق قبلی اضافه کنید و باز هم بزنید تا جوش بیاید. یکساعت قبل سرو هویج و کرفس را اضافه کنید.

ده دقیقه قبل سرو کنسرو نخود فرنگی را اضافه کنید. و غلظت سوپ را بسنجید. اگر خیلی غلیظ بود با شیر به غلظت مناسب برسانید.

سوپ را که در ظرف سرو کشیدید یک مشت جعفری بریزید و آرام با قاشق هم بزنید. چند برگ هم برای تزیین رویش بریزید.

نوش جان خوشمزهقلب

/ 70 نظر / 362 بازدید
نمایش نظرات قبلی
زهره _123

سلام تکتم جون عزیز[ماچ] میدونی در مناطق گرم آشها و سوپها کمتر مورد استقبال قرار میگیرند برای همینه که من یه سوپی در این مایه ها رو یکبار فقط در تبریز خورده بودم . و دوست داشتم امتحانش کنم با این همه تعریف شما ، دیروز درست کردم البته با کمی دستگاری چون بعضی چیزها رو نداشتم مثل کرفس و نخود سبز.... ... بجای آن کمی قارچ کاملاً سفید و ریز شده و ذرت ... ریختم، ولی خیلی خوب بود و بخصوص مورد استقبال مامانم قرار گرفتم یعنی مامانم یه چیزی تو مایه های دستگاهه استاندارد تست غذاست یعنی اگه بگه خوبه خوبه دیگه و خیلی خوشش اومد و میگفت خیلی عالیه، بنابر این ممنونم از آموزشت عزیزم . بووووووووووس

زهره _123

راستی یادم رفت بگم که حدود 7 ساعت جو رو با آب پختم و کاملاٌ از هم پاشیده بود دونه های جو، بنابر این نیازی به میکس ندیدم. صبح قبل از بار گذاشتن دوباره شیر و آب مرغ رو روش ریختم و همه رو با هم گرم کردم و اصلاً هم بریده نشد.

فرزانه

سلام ممنون ازسوپ خوشمزه وخوش رنگ ولعابتون.سه پیمانه چندلیوان میشه.

خانوووووم

سلام منم دکترم ولی اصن تو غذاهام تنوع نمیدم...[ناراحت] تازه باوبلاگتون اشناشدم

خانوووووم

سلام منم دکترم ولی اصن تو غذاهام تنوع نمیدم...[ناراحت] تازه باوبلاگتون اشناشدم

مرضیه

خوب بود

لیلی بانو

سلام/ خسته نباشید. اگه ناراحت نمیشین من با عصاره های مرغ موافق نیستم. چون اونا رو با پوست و... مرغ درس میکنن. من خودم با پای مرغ عصاره درس میکنم که خیلی عالی ومناسبه. خیلی هم فایده داره/ ممنون آشپزی لیلی بانو

هانیه/ روانپزشک

سلام خانم دکتر/ یه انتقاد داشتم/بعضی آدما بسیار دقیق وتیز بین هستن ودر یه نگاه همه جزئیات رو میبینن. به نظرم درست نبوده با اون دوستی که سوئیچ رو دیده اونقدر تند وتیز برخورد کنین. کمی مهربانتر! دیدن یه وسیله دلیل نمیشه که بگیم بعیده دیپلم گرفته باشه وکار کنه! نباید طوری رفتار کنیم که مردم تحصیل کرده ها رو مغرور تلقی کنن. اگه با شوخی جواب میدادین شیرینتر بود ونشون میداد که شما چقدر باظرفیت هستین. امیدوارم دلگیر نشین دوست عزیز/موفق باشین

لیلی بانو

سلام/ از سلیقه وتنوع غذاییت- ژله هات-وشیرینی هات خیلی خوشم اومد منم قبلا خیلی شیرینی ودسر درس میکردم اما همسرم اصلا اهلش نیست. منم اگه بخورم چاق میشم ولی خیلی عالین. منم دانشگاهیم واهل بافتنی وخیاطی و.... از شالی که برای خودتون بافته بودین هم خوشم اومد مبارک باشه. انشاالله همیشه یه زندگی خوب وگرمی داشته باشین. خرافاتی نیستم ولی حتما برای خودتون اسفند دود کنین. آدمای ناتوان چشم دیدن انسانهای موفقی مثل شمارو ندارن. ولی متاسفم برای اوناییکه یه درسی خوندنو فقط به اون پز میدن وعرضه کار دیگه ای ندارن! افتخارشون اینه همه چیرو حاضری میخرن - غذا پختن بلد نیستن یا بلدنو رو نمیکنن که مبادا به کسی مهمونی بدن!!!!!!!!!!!!!! ممنون موفق-پیروز شادکام باشی

تارا

سلام خانم دکتر ممنون از اموزشتون من فردا افطاری دارم میخوام سوپ شیر درست کنم ولی ب مقدار زیاد درست نکردم اونقدر استرس دارم ک انگشتام خشک شدن نمی تونم ب راحتی تایپ کنم اخ مهمونام خاصن .من اگ قبل از پخت جو کمی میکسش کنم حدود 5 ساعت بپزم کی اب مرغ وکی شیر اضافه کنم تا افطار اماده بشه می ترسم زودتر اماده ش ببنده یا شل بش موقع افطار برا هجده نفر لطفا راهنمایی کنید عجله دارم.