هویج پلو ( شیرین پلو )

مواد لازم برای سه نفر :

هویج ............................... سه عدد خیلی درشت

برنج ............................... دو پیمانه

خلال پوست پرتقال........... دو پرتقال

گوشت چرخ کرده ............ یکصد گرم

پیاز ............................. یک عدد متوسط

شکر .......................... دلخواه

خلال پسته و بادام دلخواه

گوشت پخته مرغ هم میتوان بجای گوشت چرخ کرده مصرف کرد

طرز تهیه:

اول روش سریع:

برنج صاف کرده:

برنج کته :

فرض کنید از بیرون آمده اید و هیچی آماده ندارید. برنج را بدون نمک خیس کنید.

هویجها را پوست گرفته خلالی خرد کرده و با یکی دو قاشق روغن ( صدالبته کره خوش طعم تر است ) تف دهید. خلال پوست پرتقال را باید از قبل آماده کرده و تلخی گرفته باشید اگر ندارید بیخیال شوید اما اگر دارید در این مرحله به هویج اضافه کنید!!!

 

هویجها که کمی تف خورد یکی دوقاشق شکر روی آنها بپاشید و با قاشق در قابلمه یک چرخ دیگر بدهید. ( ما شیرین دوست نداریم و من شکر نمی زنم ). حالا برنج را که حداقل نیم ساعت خیس خورده روی هویجها بریزید. آبش را پیمانه کنید. برای برنج کته پیمانه آب را به این شکل در نظر بگیرید:

یک پیمانه برنج ............................ دو پیمانه آب

دو پیمانه برنج ............................ سه تا سه و نیم پیمانه آب

سه پیمانه برنج ......................... پنج پیمانه آب

چهار پیمانه برنج ...................... شش و نیم تا هفت پیمانه آب

بیش از این را کته نکنید مگر به مهارت خودتان ایمان داشته باشید!!!!

آب را روی برنج و هویج بریزید و یک قاشق چایخوری نمک بزنید. روی حرارت ملایم بگذارید تا آبش کشیده شود. سپس ابتدا یک دانه از برنجها را امتحان کنید. اگر نرم بود که هیچ ولی اگر نرم نبود نصف پیمانه آب از کنارش داخل قابلمه بریزید و دم کنید.

در نیم ساعتی که برنج دم می کشد گوشت را با پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه ورز دهید و کله گنجشکی درست کنید و در تابه ای که با یک قاشق روغن چرب شده بچینید. این را هم با درب روی حرارت ملایم بگذارید تا آب گوشتها به خودش کشیده شود ( هم نزنید) بعد از خشک شدن آب گوشتها میتوانید هم بزنید تا کمی تف خورده قرمز شود. موقع سرو برنج کله گنجشکی ها را روی آن بدهید.

 

روش مجلسی: 

برنج را از دو سه ساعت قبل با نمک کافی خیس کنید.

خلالهای پوست پرتقال را از روز قبل در آب سرد خیس کرده دو سه بار آبش را عوض کنید تا تلخی آن گرفته شود.

هویجها را در دو سه قاشق روغن تف دهید و در پایان برای هر هویج یک قاشق سرخالی شکر و پوست پرتقالها را اضافه کنید. دوسه قاشق زعفران دم کرده روی آن بدهید و زیرش را خاموش کنید.

مرغتان را بپزید. ( من ترجیحا با دو سه حبه سیر و کمی آب میپزم). استخوانهای مرغ را جدا کرده و گوشتش را تکه کرده با هویجها مخلوط کنید. 

 برنج را صاف کنید و موقع دم کردن لایه به لایه از مایه گوشت و هویج لای آن بدهید و روی آن هم یک مشت کوچک خلال بادام بپاشید و باز لایه بعدی برنج الی آخر.

بعد از دم کشیدن برنج هنگام سرو روی آن را با خلال پسته و زرشک تزیین کنید.

این عکس دستپخت من نیست. از هویجهاش که رنده شده است معلومه! نیشخند

 

/ 18 نظر / 236 بازدید
نمایش نظرات قبلی
آسمان هستی

روزتون بخیر عالیه این خیلی خوبه هم قشنگه و شکل و قیافه داره هم خیلی وقت گیر نیس سپاس گزارم خانم دکتر

رسپینا

وای چه عکس هوس انگیزی ....ممنون.

گلفرنگ

از بس خوشمزست آدم دلش نمیاد بخورتش. ممممممممم

اسير سرنوشت

سلام خانمي خلال بادام و پسته نياز به تفت دادن نداره ببخشيد تازگي آشپزي رو شروع كردم و ميخوام تو اين هفته اينو درست كنم كمك لطفا

اسير سرنوشت

ممنونم خانمي دستت درد نكنه

فرهاد

سلام خانم دکتر وقت بخیر تبریک بخاطر وبلاگ زیبا و پرمحتوای اون در صورت تمایل میتونید لوگوی وبلاگتون رو برای من بفرستید تا در صفحه فهرست سایت های اشپزی و شیرینی پزی قرار بدم. اگر هم مطالب برپزیده ای دارید با افتخار و با نام و لینک خودتون در این سایت می ذارم. آدرس صفحه فهرست سایت های ایرانی : http://www.piazche.com/?page_id=111

گیتی

سلام عزیزم خسته نباشید به عنوان تشکر از اموزشهای راحت وخوشمزه می خواهم کته ای را به شما اموزش بدهم که مثل ابکش می شود.1 برنج را شسته در کاسه ابش را کاملا تا جایی که میشود خالی کنید .2 رویش اب در حال جوش بریزید 30 دقیقه رها کنید3 در قابلمه اب جوش امده+نمک لازم(1 پیمانه برنج=1 و1/4 اب)+برنج فقط در ابجوش خیس شده حاصل کته ای میشود مثل ابکش

تازه عروس

سلام چندماهی هست که از زندگی مشترکم می گذرد دانشجوی ارشد هستم و همزمان باید پایان نامه خودم راسه ماه دیگر تحویل بدهم [اضطراب] خونه داری و اشتغال به تحصیل برایم بسیار سخت است با این حال چون با شما هم عقیده هستم فکر می کنم باید تلاش کنم در هر دوی آنها موفق شوم از راهنمایی ها و دستور غذاهای سریع شما بسیار ممنونم فکر می کنم با استفاده از اینها بتوانم در کار و زندگی موفق شوم فقط کاش کنار هر غذا مدت زمان لازم برای آماده شدن آنها را هم می نوشتید تا بیشتر استفاده می کردم

سانی

مرسی عزیزم.فردا ناهار هویچ پلو درست میکنم.انشالله