خورش کرفس

اول یه کم از خرید و انتخاب کرفس بگم: کرفس خوی چاقه و رنگش به زردی میزنه و البته مال فصلیه که آب سرد خورده باشه! برگهای کرفس خوب تازه و شفاف هستندو سوختگی و آفت زدگی ندارند و بالاخره اینکه کرفس های گنده بهترند ولی از اونجایی که کرفس تو فریزر شدیدا افت کیفیت پیدا می کنه من کرفسی میخرم که وقتی مغز وسطشو ماست و کرفس ( مورد علاقه شدید همه اعضای خانواده حتی بچه هام) درست کردم یک وعده خورش هم ازش باقی بمونه!

مواد لازم برای یک خورش سه نفره:

گوشت خورشی گوسفندی ............... 250 تا 300 گرم

پیاز .............................................. یک عدد متوسط

جعفری ........................................  یک بسته

نعنا ............................................. نیم بسته

کرفس متوسط ............................. یک عدد

لوبیا قرمز ( بسته به ذائقه تان ) ........ نصف پیمانه

لیمو عمانی ................................ دو عدد

آبغوره ........................................ یک ملاقه

زردچوبه .................................... نصف قاشق چایخوری

فلفل قرمز ................................ یک هشتم قاشق چایخوری

نمک ....................................... کمی

طرز تهیه:

نعنا و جعفری را پاک کرده بشویید و خرد کنید و تف بدهید. ( نعنا اگر زیاد تف داده شود خورش به تلخی میزند).

پیاز را نگینی ریز خرد کنید و با یک قاشق روغن تف دهید.

پیاز که سرخ شد گوشت را در آن بیندازید و با زردچوبه 3-4 دقیقه تف بدهید.

دو کاسه آب روی گوشت بریزید و با نعنا و جعفری و لوبیاها بگذارید دوساعت بپزد تا گوشت تقریبا اما نه کاملا بپزد . ( من چون در این فاصله به سرکار میروم سبزی و گوشت را باهم میریزم که اتفاقا خورش بیشتر حالت جا افتاده می گیرد اما اگر وقت دارید که به خورش زودتر سر بزنید و نگران خاصیت سبزیجاتتان هستید بعد از یکساعت از جوشیدن گوشت و لوبیا سبزی را اضافه کنید ).

کرفسها را به اندازه یک بند انگشت ریز کنید . برگهای کرفس را هم شسته خرد کنید و در یک قابلمه جداگانه تف دهید برگها که کمی تف خورد کرفسها را هم روی آنها بریزید و آنقدر تف دهید تا رنگ کرفسها کمی شفاف و سبزتر شود.

کرفسها را داخل خورش بریزید و نیز دو عدد لیمو عمانی را شکسته هسته های آنها را جدا کنید و بسایید و داخل خورش بریزید. در نظر بگیرید که کرفسهای فصل سرما نیم ساعت و کرفسهای دیرپز گاها به اندازه گوشت پخت دارند!

کرفسهای امروز من نیم ساعت پخت داشتند. بعد از اینکه کرفسها تقریبا پختند یک ملاقه آبغوره تازه هم به خورش اضافه کنید و بگذارید تا شما برنج را در دیس می کشید خورش بجوشد.

خورش خوشمزه شما آماده است . نوش جان

 

نکات :

- اگر نعنا و جعفری آماده در منزل ندارید به پیاز داغ گوشت رو اضافه کرده و تف بدهید سپس یه قاشق نعنا خشک بریزید و روی حرارت هم بزنید و بلا فاصله آب رو اضافه کنید حالا پس از نیم پز شدن گوشت نصف بسته سبزی قورمه سبزی ( نصف مقداری که برای قورمه سبزی با همین حجم گوشت اضافه می کردید) و برگهای خود کرفس را تف داده و اضافه کنید

2- کرفس های زمستانه ( به قول سبزی فروشها : آب سرد خورده) زود پزند و نیم ساعت پخت برایشان کافیست اما کرفس هایی که تابستان در بازارند دیرپزند و یکساعت پخت لازم دارند

3- یک قاشق مربا خوری رب بخصوص وقتی عجله دارید به جا افتادن خورش شما خیلی کمک می کند اما مزه غالب رب باعث ضعیف شدن عطر نعنا و کرفس می شودناراحت

4- برخی افراد در خورش کرفس لوبیا قرمز هم می ریزند که بخصوص در مهمانی ها به اصطلاحا برکت کردن خورش ( زیاد شدن خورش) کمک می کند

5- مادر شوهر من در خورش کرفس هویج می ریزد که من شخصا ته مزه شیرین ایجاد شده را دوست ندارمچشمک

6- مامان من در خورش کرفس هم مثل قورمه سبزی کمی لیمو عمانی و آبغوره جهت ترشی می زند که بسیار عالی می شود خوشمزه

7- دو گزینه آخر کاملا ذائقه ای می باشد و ربطی به عروس بد ذات بودن من ندارد !!!!

/ 32 نظر / 1588 بازدید
نمایش نظرات قبلی
ارغوان

سلام عزیزم وبلاگ خیلی خوبی دارید و خوشحالم که با شما آشنا شدم[لبخند] شما دکتر چی هستید؟ و اینکه یک دفعه یک نفر تو وبلاگم برام نوشت که یه سری غذایی بهش بگم که نشاسته نداشته باشه یا حداقل نشاسته اش کم باشه. چون میخواست رژیم بگیره که خدای نکرده بیماری دیابت نگیره. اگر فرصت کردید و بلد بودید ممنون میشم تو وبلاگتون از اینجور غذاها هم یاد بدید. با سپاس[لبخند][قلب][گل][ماچ]

ارغوان

سلام عزیزم وبلاگ خیلی خوبی دارید و خوشحالم که با شما آشنا شدم[لبخند] شما دکتر چی هستید؟ و اینکه یک دفعه یک نفر تو وبلاگم برام نوشت که یه سری غذایی بهش بگم که نشاسته نداشته باشه یا حداقل نشاسته اش کم باشه. چون میخواست رژیم بگیره که خدای نکرده بیماری دیابت نگیره. اگر فرصت کردید و بلد بودید ممنون میشم تو وبلاگتون از اینجور غذاها هم یاد بدید. با سپاس[لبخند][قلب][گل][ماچ]

یه دوست

دکتر جون من قبلا توش نعنا و جعفری نمیزدم اما همونجوری هم عاشقش بودم چند وقت پیش طبق دستورت اضافه کردم. عالی شد. خورشتم بیشتر از همیشه لعاب داشت. راستی ماست و کرفس رو هم امتحان کردم تا حالا سرم کلاه رفته. [خوشمزه]گفتم امروز ناهار که دوباره دارم این خورشت رو با اصلاحیه شما درست میکنم البته بدون لوبیا ازت تشکر کرده باشم. مرسی عزیزم[گل]

مرضیه

سلام تکتم جان باورت می شه کرفسای منطقه ی ما همیشه زمان درست شدنشون بیشتر از گوشته؟اصلا توی تابستون کرفس نیست از الان هست تا آخر زمستون من همیشه کرفس رو با گوشت می ذارم [ناراحت]

مرضیه

نه من بروجرد زندگی می کنم توی استان لرستانه سرد سیرم هست اما کرفسامون مثل چوبن![شوخی]

مرضیه

مرسی تکتم جونم همین که وقت می ذاری و تجربیات خوبت رو می ذاری لطف بزرگی می کنی[گل][ماچ]

ذهن زیبا

هویج توی خورشت کرفس ؟ یا ابالفض------------ل نتونستم دیگه خواننده خاموش باقی بمونم

فاطي

سلام توي تركيب سبزي خورشت از پيازچه هم استفاده كنيد محشره

مریم

سلام تکتم عزیز از سایت شما خیلی چیزهای خوب یاد گرفتم خواستم من هم یه جورایی جبران کنم خورشت کرفس رو ما ایجوری میپزیم اگه دوست داشت امتحان کن به نظرم خوشت بیاد. گوشت خورشتی و لپه و کرفس و برگهای خرد شده کرفس و آلو و پیاز رو باهم می پذیم بعد از پخته شدن یه کم رب گوجه(خیلی کم) یه کم هم رب انار با دارچین و فلفل و نمک بهش اضافه میکنم البته اگه رب آلوچه هم داشتی خوب میشه امیدوارم امتحان کنی و دوست داشته باشی موفق باشی

مریم

میشه کوکوی کرفس رو یه کوچولو ترکیب موادش رو بگین؟چقد کرفس چند تا تخم مرغ ؟انقد دستو رای بد مزه از اینترنت گرفتم میترسم دیگه ب اونا اعتماد کنم.