شله مشهدی

مواد لازم برای 8 تا ده نفر :

گوشت دنده گوسفندی .......................................... نیم کیلو

(من یک چهارم گردن هم زدم که خیلی پرگوشت شده بود همان یک کیلو در مجموع کافیست)

پیاز متوسط .......................................... دو عدد

لوبیا سفید یا رشتی .......................... نصف پیمانه

لوبیا چیتی ....................................... نصف پیمانه

نخود ............................................... نصف پیمانه

عدس ............................................. نصف پیمانه

ماش .............................................. نصف پیمانه

بلغور گندم ....................................... یک پیمانه

برنج نیمه ........................................ نصف پیمانه

دارچین .......................................... یک قاشق چایخوری

جوز هندی رنده شده ........................ نصف جوز یا نصف ق چ

زنجبیل تازه رنده شده ...................... 1 قاشق چایخوری

پودر زنجبیل ................................... نصف ق چ

فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم

قیمه برای روی شله 

 

 طرز تهیه :

حبوبات شامل نخود و لوبیاها و ماش و عدس را از روز قبل در ظرفی خیس کنید و یکی دوبار آب آن را عوض کنید.

بلغور گندم را از شب قبل خیس کنید. برنج را هم جداگانه از شب قبل خیس کنید.

به قصاب بگویید گوشت را برایتان تکه کند تا پختش در یک ظرف سخت نباشد , در منزل گوشت را حتما بشویید.

ازشب قبل با پیاز نگینی خرد شده و زنجبیل تازه رنده شده روی حرارت کم بگذارید تا صبح بپزد. جداکردن کف روی گوشت را که همه میدانید و نیاز به تذکر ندارد. بعد از سه تا چهار ساعت پختن گوشت زیرش را برای یکی دوساعت خاموش کنید تا سرد شود و سپس استخوانهای گوشت را جدا کنید و دوباره روی شعله بگذارید.

(من گوشت را عصر تا آخر شب پختم, آخرشب زیرش را خاموش کردم و صبح زود که سرد شده بود استخوانهای دنده و خرده استخوانها را با دست از گوشت و آبش جدا کردم.)

وقتی دوباره زیر گوشت را روشن کردید , بلغور و برنج را در صافی ریخته تا آبش برود و به آب گوشت اضافه کنید ,حرارت را ملایم کنید تا باز به آرامی بپزد.

از اینجا به بعد حداقل هر نیم ساعت یکبار شله را هم بزنید و چک کنید که ته نگیرد. اگر آب شله کم شد و نیاز به اضافه کردن آب بود حتما آب جوش (داغ داغ ) به آن اضافه کنید.

وقتی که حدود ده ساعت از پختن گوشت گذشت آب روی حبوبات خیس خورده را خالی کنید و جداگانه بپزید(خیلی له نشود). در حدود دو ساعتی که حبوبات در حال پخت هست شله را به فواصل ده دقیقه یا کمتر هم بزنید تا گوشتها کاملا ریش شده در بافت شله پخش شوند. شله جا افتاده گوشت تکه ای در آن به چشم نمی آید اما پس از خوردن هر قاشق آن روی لبه قاشق ریش ریش های گوشت به چشم می خورد.

حالا ادویه شامل جوز هندی و پودرزنجبیل و دارچین و نمک و فلفل سیاه را به همراه حبوبات اضافه کرده و نیم ساعت دیگر با درب بسته و حرارت ملایم بپزید (دم کنید) و بعد سرو کنید.

شله باید کاملا له و کشدار باشد و بجز نخود و لوبیا هیچ کدام از حبوبات دیگر در آن به چشم نیاید.

روی شله با قیمه تزیین می شود. شله پر قیمه نشانه سخاوت صاحب مجلس و مرغوب بودن شله است.

در مجالس مشهدی که شله سرو می شود اوج تحویل گرفتن یک نفر این است که صاحبخانه ظرفی جداگانه پراز قیمه برای آن شخص بفرستد نیشخندخوشمزه

/ 78 نظر / 143 بازدید
نمایش نظرات قبلی
salam

salam khanum dr, namzad man mashadie inghadr az in shole gofte va poz mashad mide ke khoda midone, emsal ham ke omade bood iran to mah ramezon bood az yek jai mikharidesh hey bah bah chah chah mikard! ta in ke shoma ham dastoresho gozashtid, dige daram divone misham az bas delam mikhad emtehanesh konam, hes mikonam age gheyme rosh kami shor bashe kheili laziz mishe! shayad ham yek rooz astin zadim bala dorost kardim amma mane daneshjoo ke hata khoreshtam mahi yek bar nemkkhoram dorost kardan ham gheyme ham shole basi sakhte baram, on digche chie? onam sakhte?

salam

masale polesh nabood khanum dr, masale zamani ke baray dorost kardanesh mibare bood

salam

masale polesh nabood khanum dr, masale zamani ke baray dorost kardanesh mibare bood

رنگارنگ

سلام خان دکتر جونم دوست عزیزم اره این شله بسیار خوش مزه است و مخصوصا با قیمه ای که شما روش دادید ما هم این شله را داریم اما بدون قیمه به من سر نمی زنید دیگه بیاییدخوشحال میشم

مینا مینا

سلام خانون دکتر جونم، عکس قشنگتون رو دیدم بالاخره. من فوضول نیستم بوخودا، ولی دوس داشتم ببینمتون. [ماچ]

موسوی

سلام خانم دکتر هنرمند من همیشه فکر میکردم دکترها اشپزی بلد نیستن از اینکه هم شهری هستیم خوشحالم به وب من هم سری بزنید اگه با تبادل لینک موافقید بگید [گل]

نرگس

شله مشهدی و حذف دارفلفل از ادویه!!؟؟؟ وامصیبتا!!! ولی دستت درد نکنه، خیلی وقت بود میخواستم درست کنم، باعث خیر شدی، خیلییییی هم چسبید

مینو

سلام، اینم یه پست در وصف شله مشهدی[قلب]: https://www.facebook.com/bhrooz.zk/posts/10152397491789109

عکس ﺍﻟﻌﻤﻞ يك مشهدى پس ﺍﺯ ﺷﻨﯿﺪﻥ ﺧﺒﺮ ﻣﺮﮒ ﮐﺴﯽ: نِه ؟؟؟ ?? الکی مِگى؟!?? يره سر كارما نزار !؟?? تا دیروز ﺳﺎﻟﻢ بود ها !!.?? دروغ نمِگى !!?? خدا بيامرزتش يره !?? يره توف به این ﺭﻭﺯﮔﺎﺭ !! ﺣﯿﻒ !?? هفتم ﻧﺎﻫﺎﺭ چى مِدن ؟ شٌله مِدن ؟؟؟ ?????????????????? دكتر جون جسارت كردم ظاهرا شله خيلي معروفه اميدوارم ناراحت نشده باشي چون احساس ميكنم جنبه بالايي داري[ماچ]