پیتزا مرغ و قارچ

مواد لازم برای خمیر پیتزا :

آرد سفید ................................. سه لیوان

بکینگ پودر ............................... ١ ق م

خمیر مایه ................................ ١ ق غ

شکر ....................................... ١ ق غ

نمک ....................................... یک 

شیر خشک ............................. ٣ ق غ

آب حدودا ................................. ١و یک چهارم لیوان

روغن مایع ............................... یک چهارم لیوان

مواد لازم برای روی پیتزا :

سینه مرغ ...................... یک عدد

پیاز متوسط ................... یک عدد

قارچ خرد شده ............... دو لیوان

سس قرمز 

فلفل دلمه ای .............. یک عدد درشت

پنیر موزارلا ................. نیم کیلو ( من دالیا را ترجیح می دهم )

پودر پنیر پارمسان 

نمک و فلفل و زردچوبه 

طرز تهیه :

اول خمیر را آماده کنید . برای این منظور ابتدا یک لیوان را تا یک چهارم آب ولرم بریزید و یک قاشق شکر در آن ریخته هم بزنید و سپس یک قاشق خمیر مایه را روی آن بپاشید ( هم نزنید ) و روی لیوان را با یک نعلبکی ببندید و در جای گرم بگذارید. بعد از ده دقیقه باید به این شکل در بیاید والا یا یکجای کار را اشتباه کرده اید یا خمیر مایه شما مانده و فاسد است.

حالا آرد و سایر مواد خشک را در ظرف مناسبی ریخته و خمیر مایه و روغن را روی ان بریزید. لیوان خمیر مایه را کنار دستتان بگذارید و کم کم به آرد اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر نسبتا یکدستی بدست آورید.

حالا نوبت ورز دادن خمیر است. ورز دادن درست خمیر فقط روی میز قابل انجام است و در کاسه حداقل میتوانم بگویم اصولی نیست.

سه چهار سال پیش وقتی هنوز خیلی تازه کار بودم ( هنوز هم هستم ) ورز دادن صحیح خمیر را از ساین شف طیبه با ادبیات خاص خودش یاد گرفتم. و از آنجا که آدم لجبازی هستم همان ادبیات شف طیبه من را سرلج انداخت که این کار را یاد بگیرم و البته به لطف عشقم به خمیر بازی الان خیلی خوب اینکار را یاد گرفته ام و کاملا متوجه لطف بزرگ شف طیبه در حقم هستم. حال می خواهم با عکسهای خودم این رابه شما هم یاد بدهم .

روی سطح میز را کمی ارد پاشی کنید و خمیر را به شکل یک گلوله سمت خودتان لبه میز بگذارید.

با کف دست (جایی که از نظر پزشکی مچ خوانده می شود چشمک ) خمیر رابا فشار به سمت جلو هل دهید. 

حالا با همان کف دست و انگشتان خمیر را روی خودش به سمت خودتان لوله کنید.

و این کار را برای حدود ده دقیقه در جهتهای مختلف تکرار کنید

به شکل دوم و چهارم دقت کنید. تغییر قوام خمیر و لطیف شدنش را زیر دستتان کاملا حس می کنید و تغییر شکل خمیر هم در این دو شکل تا حدودی قابل مشاهده است. در شکل دوم وقتی خمیر را در اول کار می کشید رویش بریده بریده می شود اما در شکل چهارم خمیر لطیف تر شده و کاملا با حرکت دست شما کش می آید.

به هر حال امیدوارم درک کنید من چه گفتم نیشخند و اگر خیلی مفهوم نگفتم خوب یک بار امتحان کنید خودتان کم کم دستتان می آید.

کف ظرف خمیر را آرد بپاشید.

دستتان را با کمی روغن کاملا چرب کرده و روی خمیر بمالید و خمیر را روی آردها در کاسه بگذارید.

روی خمیر را با یک نایلون فریزر بپوشانید.


حالا فر را برای 20 ثانیه با حرارت بالا روشن کرده و سپس خاموش کنید. ظرف خمیر را برای دوساعت داخل فر بگذارید تا در یک محیط گرم ور بیاید.

در این فاصله سینه مرغ را استخوان بگیرید و به تکه های کوچک و نازک خرد کنید.

پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه با یکی دو قاشق روغن تف دهید. پیاز که سبک شد به آن کمی نمک و زردچوبه بزنید و مخلوط کنید و سپس تکه های مرغ را داخل تابه ریخته پس از یکی دوبار هم زدن درب تابه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید. یک ربع زمان کافیست و پس از آن درب تابه را بردارید و حرارت را بیشتر کنید تا آب مرغ کاملا خشک شود ( اگر آب دارد ) و سپس زیرش را خاموش کنید.

خمیر که ور آمد فر را با درجه 200 روشن کنید و در سینی فر مناسب به ضخامت نیم سانت خمیر را پهن کنید. ( این میزان خمیر برای دو پیتزا به ابعادی که در عکس می بینید کافی بود. )

روی خمیر سس قرمز بمالید و سپس مرغها را در یک لایه روی خمیر بریزید.

روی مرغها قارچ خام را بازهم در یک لایه روی خمیر بریزید. اگر هنگام خرد کردن تکه های قارچ را به ورقهای ضخیم ببرید بعدا روی پیتزا آب می اندازد.

قربون دستهای کوچولویی برم که داره قارچها رو روی پیتزا میریزه و کمک مامان می کنه.

نیمی از فلفل دلمه ای را روی قارچها بپاشید. و سینی پیتزا را در فر بگذارید.

بعد از یک ربع تا بیست دقیقه سینی را از فر در آورید. امتحان کنید که خمیر چقدر پخته؟ حال اول یک لایه پنیر موزارلا روی پیتزا بریزید و بعد روی آن کمی پنیر پارمسان بپاشید.

سینی را دوباره در فر بگذارید و بسته به میزان پخت خمیر ده دقیقه تا یک ربع صبر کنید و بعد پیتزای آماده را تحویل گرفته و نوش جان کنید.

/ 31 نظر / 117 بازدید
نمایش نظرات قبلی
فریده

yes

مریم

سلام دکتر جونم این خمیر مایه رو از سوپر می خرید?مارکش چیه.من تا حالا نگرفتم.کمکم کنید.راستی پیتزا سریع رو درست کردم عالی شد.ممنون.

aptenia

سلام دکتر جون زدی تو خط پیتزا !! و من همچنان به رژیم پایبندم ! توصیه ای داشتی بهره مندمون کنی ممنون میشم !

najib

مرسی خیلی خوب بود

سلام عزيزم.چرامايه خميرمن بعداز 10 دقيقه تازه يه كوچولو كف ميكنه؟

نگار

سلام خانم دکتر عزیز وهنرمند من چندتا سوال دارم اول اینکه پیتزارو توی کدوم طبقه ی فر باید بذارم دوم اینه که وقتی میگن طبقه اول فر منظور از بالا طبقه اول یا از پایین من واقعا خیلی وارد نیستم ولی دوست دارم یاد بگیرم

زهره

واااااااااای چقدر کامل و دقیق توضیح دادین! ایول! تو نت سرچ کردم پیتزای مرغ و قارچ که وارد وب شما شدم ممنون از توضیح تون استفاده کردم اخه من یکی از این بچه مبتدی هام! کیف کردم با این توضیح تون! یه سوال شما مرغ رو نمیپزین موقع پخت تو فر دیگه کاملا میپزه؟ خام نیس؟!

زهره

سلام مجدد. بله دستور رو کامل خوندم که کامنت گذاشتم.. و گفتم ایول چه کامل ولی بنظرم اومد مرغ تو او ن یه ربع نپزه و بعد موقع سرو زیر دندون بیاد دستور رو برا امشب افطار میخواستم که دیگه رفتم مرغ رو پختم و ریش ریش کردم الحمدالله خوب شد بود... مهمونا تعریف کردن! حالا اننشالله یه سری دیگه که خودمون 2تا بودیم دستور شما رو اجرا میکنم

نادره

سلام خانم دکتر یه آشپز مبتدی تو پیتزا به وبلاگ شما دسترسی پیدا کرده[چشمک] وهمچنین عاشق پیتزا خانم دکتر میتونیم اضافه خمیر رو تو فریزر نگهداری کنیم و برای استفاده مجدد باید تو ماکرو یخ زدایی بشه یا باید چند ساعت بیرون بمونه بعد درست کنیم،.واقعا پیتزاهاتون چشم نواز هستن ،ممنون

هدا

چقدر عالی که با ریزه کاری ها اوردین...مرسی از زحمتی که کشیدین..[گل][گل][گل][گل] [گل][گل][گل] [گل][گل] [گل]