پیراشکی سیب زمینی ( potato chap )

مواد لازم :

سیب زمینی ................ یک کیلو

تخم مرغ ...................... یک عدد

گوشت چرخ کرده .......... 100 تا 150 گرم

پیاز ............................ یک عدد متوسط

جعفری خرد شده ......... دو استکان

زرشک ...................... دو قاشق غذاخوری

رب ........................... یک ق غ

نمک و فلفل و زردچوبه

زعفران دم کرده ........... یک ق غ

طرز تهیه :

پیاز را نگینی خرد کنید و با زردچوبه تف دهید کمی که سبک شد گوشت را اضافه کنید و تف دهید.

نمک و فلفل و رب را اضافه کنید و کمی که تف خورد نصف لیوان آب اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا آب به گوشت خشک شود.

وقتی آبش کشیده شد زرشک شسته شده و جعفری را اضافه کنید و فقط در حدی روی حرارت بگذارید که حجم جعفری کم شود. سپس کنار بگذارید تا خنک شود.

در همین حین سیب زمینی ها را آب پز کنید, پوست بکنید و بگذارید سرد شوند.

بعد رنده کنید یا بکوبید و یک تخم مرغ و کمی نمک و زعفران را اضافه کنید و بادست ورز دهید تا یکدست شود.

از سیب زمینی گلوله هایی به اندازه یک نارنگی درشت بردارید و در دست باز کنید . یک قاشق مرباخوری پر از گوشت وسط آن بگذارید و با دست فرم دهید تا گوشت در وسط و تمام رویه از سیب زمینی باشد.

در روغن داغ سرخ کنید.

با سس و خیارشور و جعفری میل کنید . نوش جان.

پ.ن. تخم مرغ اگر زیاد باشد مایه سیب زمینی شل می شود و شکل دادن به آن سخت می شود.

پ.ن. 2. سعی نکنید پیراشکی ها را یکجا درست کرده بعد سرخ کنید . جابجا کردن پیراشکی خام سخت است و از هم می پاشد.

پ.ن. 3. مایه سیب زمینی مانده در یخچال وا می رود! هرچه دارید در همان وعده اول درست کنید!

پ.ن. 4. یک پیراشکی را که در روغن انداختید صبر کنید خودش را بگیرد بعد پیراشکی بعدی را درست کنید. عجله برای جابجا کردنش به خرج ندهید!

پ.ن. 5. برخی رویه پیراشکی را پودر سوخاری می زنند. من دوست نداشتم!

/ 50 نظر / 195 بازدید
نمایش نظرات قبلی
ساراازکرمانشاه

سلام -خوبی دکترجون؟درست کردم کوکوعدس رو خیلی خوب بود اما پیراشکی رومیترسم بقول کرمانشاهی ها بتو چه ازهم -یعنی وابشه مایع -مرددم دردرست کردنش و هموطن ... اینقدرانگشتت روتوی دماغت این وراونورنکن شماقرارکمتراز1هفته بااین انگشت حماسه بیافرینی [نیشخند]

سلام امکانش هست از قالبی که توش زله رنگین کمان درست کردی عکس بگیری و بذاری ؟ میخوام هم ببینم جنسش چیه هم شکلش دقیق چهطوره ...

ارزو

سلام امکانش هست از قالبی که توش زله رنگین کمان درست کردی عکس بگیری و بذاری ؟ میخوام هم ببینم جنسش چیه هم شکلش دقیق چهطوره ...

شراره

خانم دكتر جواب من ندادي

in manam

سلام خانوم دکتر.بنده دانشجوی پزشکی از جنس پسر هستم.الان که اینارو میخونم ساعت 3 صبحه.و اینقدر گشنم شد که میخوام پاشم این پیراشکی رو درست کنم.ممنون از هنر شما اما به فکر ما هم باشین که دلمون آب میشه با این غذا ها. به وجود زنان تحصیل کرده و هنرمندی مثل شما افتخار میکنم.زنده باد

م؛ط

سلام عزیزم بدون زعفران هم امکان درست کردنش هست؟جایگزینی براش هست؟

م؛ط

سلام عزیزم باز هم سلام میدونی که خیلی دوستت دارم الان هم یه چیزی توی نظراتت خوندم عاشقت شدم دربست در مورد قانون جذب بود؛ بگذریم میشه لطف کنی مواد لازم برای 2نفر رو بگی ممنون عزیزم

آسمان هستی

سلام روزتون بخیر امیدوارم خوب و سلامت باشید این پیراشکیه من چند وقت پیش نگاه میکردم خیلی باحال بود حال که رفتم درست کنم عکساش نیس عکاساش چی شده؟؟؟؟؟؟؟ میشه برام عکساشو سند کنید؟؟؟؟

نسترن. م

خانوم دکتر جون من خیلی ازین غذای خوشمزه درست کردم. ولی یه پیشنهاد بهتر وباصرفه تردارم. اونم این که تو این اوضاع اقتصادی گرووووووون بیایید یک شب سیب زمینی رو بکنید کوکو سیب زمینی یه شبم گوشته روبکن کوکو یا کباب تابه ایی چیزی. ازما گفتن بود تنبلانه هم نبود جون خودم[شیطان][خنده][قهقهه][نیشخند][چشمک][خوشمزه] ممنون خانوم دکترجون

نسترن. م

آخه خانوم دکترجون من اصلا سویا استفاده نمیکنم. روش من بهتره ها ازما گفتن از شما نشنیدن. اما درکل به یاد دوران مرفهی هوس کردم یه بار دیگه دلو بزنم به دریا واینو درست کنم. راستی من با برنج پخته و میکس شده هم درست میکنم که اسمش کوفته برنجیه. اونم خیللللللللی خوبه یه بار امتحان کنید دوست داشتید به فهرستتون اضافه کنید. اینم یه هدیه ازمن به خانوم دکتر باسلیقه[قلب][ماچ][گل]