استامبولی یا لوبیا پلو

راستی این غذا اسمهای مختلف هم داره از قبیل لوبیا پلو و استامبولی یا استانبولی.

مواد لازم برای سه تا چهار نفر:

برنج ................................ دو پیمانه

لوبیا سبز .......................... حدود 300 گرم

هویج ............................... یک عدد بزرگ

پیاز ................................. یک عدد متوسط

رب ................................. دو قاشق غذاخوری

گوشت خورشی ترجیحا بدون استخوان سیصد گرم

ادویه شامل نمک و فلفل و زردچوبه و فلفل سیاه و دارچین

طرز تهیه :

برنج را به آرامی بشویید و با دوقاشق نمک برای حداقل دوسه ساعت خیس کنید.

پیاز را با یک قاشق روغن تفت می دهیم و زردچوبه را به آن اضافه می کنیم یک چرخ داده گوشت را اضافه می کنیم و با دو کاسه آب می گذاریم برای دوساعت بپزد.

لوبیاها را خوب می شوییم و در آبکش می ریزیم تا آبش برود. با کارد تیزی سروته لوبیاها را می چینیم و لوبیاها را به تکه های حدود 1.5-2 سانتی متری تکه می کنیم.

هویجها را هم در همان ابعاد خلال می کنیم. در قابلمه ای دو قاشق روغن بریزید و لوبیا و هویج را باهم در آن تفت دهید (تجربه ثابت کرده در قابلمه بهتر میتوان هم زد و زیر و رو کرد تا تابه!) تا رنگ لوبیاها سبزتر شود یا هویجها کمی شل شوند.

سراغ قابلمه گوشت بروید و گوشتها را از قابلمه خارج کنید و مخلوط هویج و لوبیا را به آب گوشت اضافه کنید رب را هم در صورت تمایل (بخوانید اگر حال داشتید) در یک قاشق روغن تفت دهید و اگر رژیم دارید (!) تف نداده به آب گوشت اضافه کنید. گوشتها را با دست کمی تکه کنید و اگر استخوان دارد جدا کنید و در قابلمه بریزید و درب آن را ببندید تا برای نیم ساعت تا سه ربع بپزد و آبش کشیده شود.

در این فاصله قابلمه ای را برای آبکش کردن برنج آب کنید و روی حرارت بگذارید. برنج را اصطلاحا کمی جوانتر آبکش کنید.

ته دیگ مورد نظرتان را با کمی روغن ته قابلمه بچینید و یک سوم برنج را روی آن بریزید. نیمی از مواد گوشت را روی آن پخش کنید و به همین ترتیب لایه لایه بریزید تا لایه آخر برنج باشد.

نصف استکان آب از کنار برنج کف قابلمه بریزید و برنج را برای نیم ساعت تا سه ربع دم کنید.

نوش جان

 

پی نوشت : من مخلوط لوبیا و هویج تفت داده شده را فریز می کنم و تا دوماه در فریزر نگه می دارم.

/ 42 نظر / 382 بازدید
نمایش نظرات قبلی
فریبا

سلام من خیلی وقته از تجربیات شما استفاده میکنم و واقعا عالیه.ممنون که وقت می ذاری. یادمه یه جایی خوندم که هویج واسفناج را نباید در فریزر گذاشت چون مواد سمی پیدا میکنه

فریبا

سلام من خیلی وقته از تجربیات شما استفاده میکنم و واقعا عالیه.ممنون که وقت می ذاری. یادمه یه جایی خوندم که هویج واسفناج را نباید در فریزر گذاشت چون مواد سمی پیدا میکنه

فریده

تکتم جونم. در مورد اینکه گفته بودید تجربیاتتون رو بنویسید باید بگم ما استامبولی رو با لابستر و خاویار سرو می کنیم.سالاد اووکادو با سس سالسا هم حتما کنارش باشه . برای نوشیدنی همراهش هم حتما از اون نوشیدنی قرمز ها سرو می کنیم. شربت البالو نه ها!!!1 از اونای دیگه( اب شنگولی)... چرا میزنی!!1 خودت گفتی تجربیاتت رو بگو

سعید

حالا چرا برای ملت کم میریزی؟

فریده

نه

مري

سلام خانم دكتر قسمت بود چند سالي مشهد بودم . خورشت كرفس با لوبيا چيتي رو يادمه اون دوست گلتونم كه ميگه : بدبختا به کته سیب زمینی ما میگن استامبولی!!!!!!!!! بله . تو تهران ما استامبولي داريم و لوبيا پلو. هيچكس هم بدبخت نيست. زياد احساس ادب و شعف نكن. خانم دكتر : تازه امروز وبلاگتونو ديدم. دستتون درد نكنه وبلاگ شمارو

مري

راستي يادم رفت اين نكته رو بگم پلو استانبولي بايد با سيب زميني استامبولي درست شه كه الانه گرونه و كمياب. لذا اكثرا با سيب زميني پشندي درست ميشه. وجه تسميه اش هم براي همينه. ما توش گوشت قيمه شده ريز ميريزيم كه زود هم بپزه. يا علي

مري

راستي يادم رفت اين نكته رو بگم پلو استانبولي بايد با سيب زميني استامبولي درست شه كه الانه گرونه و كمياب. لذا اكثرا با سيب زميني پشندي درست ميشه. وجه تسميه اش هم براي همينه. ما توش گوشت قيمه شده ريز ميريزيم كه زود هم بپزه. يا علي

سلام

سلام خانم دکتر خیلی عالی بود. [بغل] یه سوال؟ [بازنده] منظورتون از پیمانه در این رسپی پلوپز است یا لیوان دسته دار؟[خجالت]

مریم

سلام تو پستای دیگه مقدار ادویه رو دقیق گفتین میشه برا این غذا هم بگین؟ ممنون