کیک کدو حلوایی

کیک کدو حلوایی

دستور از خانم سیمین قاجار

تخم مرغ..................................... 3 عدد 

جوز هندی.................................. یک چهارم قاشق چایخوری ( خیلی کم ) 

آرد............................................. 300 گرم 

گردو خرد شده............................. 50 گرم

کدو حلوایی پخته و پوره شده......... یک پیمانه 

شکر.......................................... 250 گرم 

ماست....................................... 3قاشق سوپخوری 

پیکینگ پودر................................ 3قاشق چایخوری 

دارچین...................................... یک دوم قاشق چایخوری 

روغن مایع................................. یک پیمانه

نمک........................................ یک هشتم قاشق چایخوری 


یک قالب متوسط رو چرب می کنیم ارد پاشی می کنیم کنار می ذاریم فر رو هم روشن می کنیم حالا با خیال راحت می ریم سراغ تهیه کیک 
مواد خشک (ارد بیکینگ پودرنمک جوز هندی دارچین) را الک می کنیم

200 گرم کدو حلوایی رو پوست کنید خرد کنید بخارپز کنید و با 2 قاشق سوپخوری از شکر کل در مخلوط کن پوره کنید.

شکر + روغن+ ماست رو با همزن بزنید. تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و با همزن بزنید و در انتها همزن رو کنار بگذارید

تجربه جدید: کدو حلوایی پخته رو در یک کاسه بریزید و بعد از هم زدن تخم مرغها با همون همزن بدون شستن کدو رو هم بزنید. دیگه لازم نیست تو مخلوط کن پوره اش کنید ( خداییش شستن مخلوط کن هم از کارهای سخت روزگاره!!!نیشخند)

پوره کدو حلوایی و مواد خشک رو اضافه می کنیم و با لیسک هم بزنید

در اخر گردو رو هم اضافه می کنیم. ( دیگه همه میدونن که من گردو رو فقط به مصرف نون و پنیر و گردو میرسونم اما دستور اوریجینال تو کیک هم گردو میزنه نیشخند)

در فر 175درجه سانتی گراد یا 350 درجه فارنهایت به مدت 45 تا 50 دقیقه میذاریم بپزه.

 

پ.ن : میتونید جوزهندی رو حذف و دارچین رو یک ق غ سرخالی بزنید.

تجربه : اگر ماست نداشتید شیر نزنید! خمیر میشه (والا بخدا )خنده

 

پی نوشت یکسال بعد: 

 

خوب بازم فصل کدوحلوایی شد و من هوس این کیک زد به سرم. دفعه اول طبق معمول کدو خلوایی رو خونه مامان دیدم و یک برش آوردم خونه و درستش کردم. نمیدونم پارسال هم اینقدر نرم و خوشمزه می شد؟ به هرحال کیک بیچاره از ظهر تا عصر بیشتر دووم نیاورد و تموم شد! نتیجه اینکه یک کدو حلوایی گنده خریدم!

شما هم براتون پوست کندن و پخت کدوحلوایی به اندازه من سخته؟ خوب یه روش جدید یاد گرفتم که خیلی عالیه. کدو رو از طول برش بزنید طوری که طول هر برش با ارتفاع  بزرگترین قابلمه تون یکی باشه! حالا کدو رو توی قابلمه بذارید و توی قابلمه به ارتفاع یکی دوسانت آب بریزید و روی حرارت ملایم با درب بسته بذارید برای یک تا یکساعت و نیم بپزه.

بعد از یکساعت و نیم اول تخمهای کدوها رو با قاشق خارج کنید و سپس کدوهای پخته رو به راحتی با قاشق از داخل پوست خارج کنید.

 

حالا سوال دومی که پیش میاد اینه که یک کدو حلوایی بزرگ رو که خریدید دویست گرمش رو کیک کردین بقیه اش رو چه کنیم؟ من که کدو درسته مصرف ندارم و فقط پوره اش به دردم میخوره. بنابراین همه کدو رو به همین شکل میپزم و بعد در بسته های دویست گرمی میذارم فریزر. و بعد هربار برای درست کردن کیک استفاده می کنیم.

 

پی نوشت دوم : مدتی بود بطور گهگداری سوزش ادرار می گرفتم و بشدت اذیت می شدم اما زود و خودبخود برطرف میشد. یکروز این اتفاق در منزل مادرم افتاد و به او شکایت کردم. با یک لیوان عرق بید مشکلم را برطرف کرد و به من گفت گرمی ات کرده.

به فکر فرو رفتم و یادم آمد در همه روزهایی که اذیت شده ام کیک کدو حلوایی خورده ام. ( 5 یا 6 کیک کدو حلوایی طی کمتر از دوهفته درست کرده بودم!) مشکل از جوز هندی خوردن در حجم بالا بود! دفعه اخیر جوز هندی را حذف کردم و وانیل زدم. بسیار خوشمزه شد حتی بهتر از قبل, فقط طعم کیک تا حالا خیلی خاص بود که با وانیل معمولی شد. خواستم تجربه ام را با شما شریک شوم.       ارادتمند : تکتم (دکتر آشپز)

/ 51 نظر / 210 بازدید
نمایش نظرات قبلی
باران

سلام چه پی نوشت خوبی آخه من جوز هندی نداشتن و بیخیال این کیک شده بودم[نیشخند] میشه مقدار آرد و شکر را با پیمانه هم بگید 300 گرم چند پیمانه است؟ مرسی

مامان امیرعلی

سلام تکتم جون. راستش من اصلا استعداد کیک پزی ندارم. ولی چون یه کدوحلوایی داشتم این کیک رو درست کردم و در کمال ناباوری خوشمزه شد و حتی همسر و پسرم که اصلا کدو نمی خورن خوردن و کیف کردن. فقط یه سوال داشتم. همسری می گفت کیکت کم شیرینه. آخه کلا چیزای شیرین رو خیلی دوست داره. اگه بخوام شکرش رو دوبرابر کنم خراب نمی شه؟

مامان زی زی

سلام تکتم خانم . مزه کیک کدو حلوایی خیلی عالی بود . ممنون از اینکه دستورشو گذاشتی . البته من به جای جوز هندی دارچین ریختم . با جوز هندی خیلی فرق می کنه مزه اش ؟

منصوره

سلام میشه با ارد نان لواش یک شیریتی یاد بدید

منصوره

تهیه شیرینی به غیر از ارد مخصوص شیرینی مثل اردی که همه نانوایی ها دارند

کیانا

آفرین برای پیگیری

علیزاده

سلام دکتر جون. می خواستم تجربم رو بگم که من همه ی کیکایی که شما دستور دادید و کیک هایی که خودم می پزم (خلاصه هر چیز اردی که یاد دادید مثل خمیر پیتزا) را با ارد نون لواش پختم عالی شده. مشکلی نداره. امروز هم دارم میرم این کیک خوشمزه رو درست کنم. راستی دکتر جون من یه خورشت با کدو حلوایی بلد بپزم که خیلی خوشمزست در اسرع وقت دستورش رو براتون ایمیل می کنم.[قلب]

نسترن. م

خانوم دکتر جون میخوام الان این کیکو درست کنم. مثل اسکن نباشه خوشم نیاد؟؟؟ باید به دخترانگم توش کدو حلوایی داره وگرنه نمیخورن. نتیجه روزود بهتون میگم

نسترن. م

خانوم دکتر جون میخوام الان این کیکو درست کنم. مثل اسکن نباشه خوشم نیاد؟؟؟ باید به دخترانگم توش کدو حلوایی داره وگرنه نمیخورن. نتیجه روزود بهتون میگم

نسترن. م

خانوم دکترجون کیکو پختم کیفیت عالی طعم عالی رنگ وپف وهمه چی درحد بیست. ممنون خانوم دکتر جون فقط یه چیزی دخترا فهمیدن توش کدو حلوایی داره. البته بعدازخوردن[زبان][لبخند][نیشخند][نیشخند]