دلمه کلم

مواد لازم:

کلم برگ ...................... یک عدد درشت

گوشت چرخ کرده ............ 200 گرم 

پیاز ............................. یک عدد متوسط

لپه ............................ یک استکان

برنج ......................... یک استکان

سرکه ...................... نصف استکان

سبزی معطر خرد شده دو استکان

نمک و فلفل و ادویه و زعفران

طرز تهیه:

برنج و لپه را جداگانه و بدون نمک یک تا دوساعت خیس کنید.

پیاز را خرد کرده تف دهید سپس گوشت را هم با پیاز تف دهید. نمک و فلفل سیاه و یک قاشق مربا خوری زردچوبه و کمی دارچین بزنید.

برنج و لپه را چند جوش بدهید تا نیم پز شوند. ( زیر دندان هنوز سفتی داشته باشد.)

سبزی معطر عموما شامل جعفری و گشنیز و نعنا و مرزه و پیازچه و کمی ترخون است. بعضی ها مرزه را دوست ندارند و اضافه نمی کنند اما من ارادت خاصی به مرزه دارم. سبزی را هم خرد کرده و اضافه کنید. ( من یکبار ریحان خرد شده هم زدم که خوشمزه شد ).

مواد داخل دلمه همین هاست آنها را مخلوط کنید.

 

کلم را درسته روی توری در قابلمه بگذارید و دو لیوان آب زیر توری بریزید . برای یکربع تا 20 دقیقه کلم را در قابلمه در بسته حرارت دهید. 

سپس از قابلمه خارج کنید و پس از سرد شدن با ملایمت و بدون پاره کردن برگها 6-7 برگ درشت رویی را جدا کنید. من بقیه این کلم بخار خورده را به مصرف کلم پلو یا سوپ برش روسی میرسانم.

قسمت ضخیم برگ کلم را با چاقو کمی نازک می کنم

دو قاشق از مایه را وسط برگ می گذاریم و دلمه را می پیچیم. ( متاسفانه از پیچیدن دلمه عکس ندارم )

 

 دو یا سه عدد دلمه فلفل در بین این کلمها هم حین پخت عطر مطبوعی به دلمه ها می دهد هم زیباست هم به مصرف شدن همه مایه دلمه کمک می کند. دلمه فلفل را در فلفل رنگی بپزید که طعم ملایم تری دارد. فلفل دلمه ای سبز کمی تلخی دارد.

مامان من دلمه هایش را در سکنجبین رقیق شده می پزد در عوض در مایه دلمه عموما سبزی نمی زند یا کم می زند.

من دلمه و کلا غذای خیلی شیرین دوست ندارم. دلمه را در آب و زعفران و یک یا دو قاشق شکر و نصف استکان سرکه می پزم که طعم ترش  شیرین خیلی مطلوبی پیدا می کند. 

زمان پخت دلمه را هم حدود یکساعت در نظر می گیرم.

/ 38 نظر / 202 بازدید
نمایش نظرات قبلی
مریم

خیلی ظاهرش خوب و خوشگله و وسوسه انگیز [گل][ماچ]

ستوده

کی جرات کرده به غذای به این زیبایی ایراد بگیره ؟؟؟؟؟؟[لبخند]

مامان گلی

سلام تکتم جون بانوی هنرمند مبارک باشه تولدتولدتولدت مبارک بیا دستور جدید بزار ودلمون شاد کن[نیشخند][ماچ] [گل][گل][گل][گل]

فريده

دكتر جان:چرا اينقد با احساسات ما بازي مي كني؟

مامان گلی

حتماً عفونی شده .خانم دکتر .توی خانه ماهم همه سرما خوردن ولی فقط باگرفتگی صدا وسرفه .رفتیم دکترمیگه یک سرماخوردگی میکروبی هست وتوی هوا پراکنده شده .خانم دکتر یک سوال خصوصی کرده بودم جواب ندادی

نجمین

به به.. عجب تیکه ای هستی ماشالا ! هم آشپزی هم دکتری هم مامانی هم خانومی.. خوشبحال آقاتون و خواهرشوهراتون که یه زنداداش ماه دارن[چشمک]

نجمین

مادرشوهرتم از خداش باشه یه عروس شاغلو هنرمند با کلی محسنات! گیرش اومده.. بعضیا عجب رویی دارنا..... دکی جون، یه سوال. شما توی اکثر غذاهات از کالباسو سوسیس استفاده کردی.. همه هم از مضراتش باخبریم.. پس چرا انقد استفاده کردی؟؟ والا من انقده دوس دارم استفاده کنم شوهرم اجازه نداده حتی یکدفه امتحانش کنم

حميده

سلام من امروز با وبلاك شما اشنا شدم تبريك عرض مى كنم واقعا هنرمندين

فاطمه مبتدی

الان که یک ساعت از ژخت دلمه فلفل و بادمجانم گدشته احساس می کنم بادمجانش هنوز نپخته و حس میکنم نباید ایتن دو تا رو ب هم میداشتم خدا رحم کنه خراب نشه ......