حمص ( hummus )

مواد لازم :

نخود خام ................... یک لیوان

ارده ......................... نصف لیوان

سیر ....................... 2-3 حبه

آبلیمو .................... 3-4 قاشق سوپخوری

فلفل سفید ........... یک چهارم قاشق مرباخوری

نمک ................... یک چهارم قاشق مرباخوری

روغن زیتون ......... نصف استکان 

طرز تهیه:

نخود را از روز قبل خیس کنید و دوسه بار آبش را عوض کنید و بعد برای سه ساعت با حرارت ملایم بپزید. بعد از پخت آب نخود را در یک کاسه کنار بگذارید و نخود را در مخلوط کن بریزید و ارده و سیر و فلفل و نمک و آبلیمو را به آن اضافه کنید و مخلوط کن را برای 3 دقیقه روشن کنید. اگر سفت بود و درست هم نمی خورد آرام آرام از آب نخود با قاشق به آن اضافه کنید تا کاملا مخلوط شود. در پایان نباید زبری داشته باشد. 

البته اصل ماجرا این است که بجای این آب نخود روغن زیتون یا روغن کنجد اضافه شود اما من چرب شدن بیش از حدش را دوست ندارم.

سرو سنتی حمص هم در ظرفهای سفالی مخصوص با تزیین نخود پخته و روغن زیتون است. و البته چنگالی که در پاپریکا فرو برده شده را روی آن می زنند تا نقشهای قرمز راه راه را ایجاد کنند.

نکات:

1- در اغلب دستورها می گویند پوست نخود را بگیرید. من بلد نبودم و مشکل خاصی ایجاد نشد.

2- من فلفل را بیشتر زدم چون اصولا با تندی میانه خوبی دارم.

3- بجای دردسر پخت نخود میتوان از نخود کنسروی استفاده کرد ولی من کلا طعم نخود کنسروی را دوست ندارم.

4- حمص من تزیین نشده در ظرف دربسته به یخچال رفت! عکسها از نت است.

5- این مقادیر ذکر شده زیاد است دفعه اول همه را نصف کنید تا ببینید دوست دارید؟!!!

6- من یک روش سرو برای خودم کشف کردم! روی نان تست چند غله می مالم و یک نا دیگر رویش می گذارم و در ساندویچ میکر اسنک بسیار خوشمزه ای درست می کنم که کلا 200 کالری دارد!!!

7- میتوانید یکی دو قاشق ماست هم به حمص اضافه کنید. من این کار رو موقع سرو برای شل کردن حمص انجام میدم .

/ 26 نظر / 146 بازدید
نمایش نظرات قبلی
شادی

واای چقدر خوشحالم که دستورش آسونه ! میتونم تو خونه درست کنم [هورا] ممنون[گل]

شادی

واای چقدر خوشحالم که دستورش آسونه ! میتونم تو خونه درست کنم [هورا] ممنون[گل]

arash

نمیونم چرا تو سایتای ایرانی واسه تهیه حمص...ماست پالیده را حذف کرده اند...بدون ماست پالیده اصلا حمص نمیشه که.. ی با امتحان کنید بعد ببینید چه مزه ایی داره حمص اصل..البته جعفری بسیار بسیار ریز ریز هم میخواد همه قشنگ میشه هم لذیذ لذیذ... با سپاس

arash

نمیونم چرا تو سایتای ایرانی واسه تهیه حمص...ماست پالیده را حذف کرده اند...بدون ماست پالیده اصلا حمص نمیشه که.. ی با امتحان کنید بعد ببینید چه مزه ایی داره حمص اصل..البته جعفری بسیار بسیار ریز ریز هم میخواد همه قشنگ میشه هم لذیذ لذیذ... با سپاس

الهام

سلام من حمص رو درسب کردم ... نسبت به غذاهای ایرانی طعم متفاوتی داره اما من حواسم به گرمیش نبود ... سیر ارده فلفل اینا همشون هات هستن راهی به نظرتون میرسه که بشه معتدلترش کرد و دوم اینکه میشه فریزش کنم کیفیتش بد نمیشه ... چون خیلی واسمون گرمه نمی تونیم یه جا مصرف کنیم باید کم کم مصرف بشه اما می ترسم تو یخچال خراب بشه ...

الهام

manzoreton az araghe bid hamon bidmeshke dge ...???

الهام

araghe kasni ham khobe ya na ???

سما.تی.پ

سلام .من جوانه گندم برای بچه ام(واسه خوردنش) گذاشتم ولی طرز مصرفشو نمیدونم .آیا باید جوانه ها رو یکی یکی از گندم و ریشه ها جدا کنم ؟

نسترن. م

سلاااااااام خانوم دکترجون میخوام حمص ومتبل درست کنم ارده خریدم چهار ماه بیشتر تاریخ مصرف نداره. میشه ارده رو فریز کرد نتیجه ی کارمو به زودی اعلام خواهم کرد. ممنونتونم خانوم دکتر آشپز جون[گل][گل][قلب][گل][گل]

نسترن. م

خانوم دکتر حمص درست کردم فقط مشتریش خودم بودم گذاشتپ یخچال روزی یه قاشق خوردم تاااااااا تموم شد. دخترا دوست نداشتن باباشونم نخورد به قول شم آقای خونه ی مالوسه. آخه من رژیم هم دارم واز72کیلو رسیدم به56کیلو حیفه دوباره چاق شم ممنون خانوووووووم دکتر باسلیقه[ماچ][ماچ][گل][گل][لبخند]