پای گوشت

مواد لازم برای خمیر:

آرد ............................... 2.5 پیمانه

ماست ......................... یک پیمانه 

خمیر مایه ................... یک ق غذا خوری

بیکینگ پودر ................ یک ق مربا خوری

شکر .......................... دو ق غذا خوری

نمک .......................... یک چهارم ق چ

روغن ........................ یک چهارم پیمانه

ظرف پخت پای ( از این قالبها که تهش جدا می شود)

مواد لازم برای داخل پیراشکی:

گوشت چرخ کرده ..................... صد گرم

پیاز ....................................... یک عدد متوسط

رب ....................................... یک ق غذا خوری

جعفری خرد شده ................... یک لیوان پر

زرشک ................................. یک استکان

نمک و زردچوبه و فلفل 

طرز تهیه :

من از خمیر مایه فوری استفاده کردم و با آرد مخلوطش کردم. اگر خمیر مایه معمولی استفاده می کنید با یک چهارم لیوان آب ولرم و شکر بگذارید تا عمل بیاید. بعد همه مواد را مخلوط کنید و برای ده دقیقه خوب ورز دهید. اگر آب اضافه کرده اید احتمالا به آرد بیشتری نیاز خواهید داشت.

رویه خمیر را با دست آغشته به روغن مایع چرب کنید و در کاسه گذاشته رویش پلاستیک بکشید . در جای گرم برای دو ساعت بماند.

پیاز را نگینی خرد کنید و کمی تف دهید و سپس گوشت را روی آن بریزید و تف دهید. زردچوبه و فلفل و نمک را اضافه کرده بازهم چند دقیقه تف دهید و سپس رب را اضافه کنید. نصف لیوان آب بریزید و درب ظرف را بگذارید تا برای یک ربع بجوشد و آبش کاملا کشیده شود. جعفری و زرشک را اضافه کنید و اینقدر حرارت بدهید تا حجم جعفری کم شود. حالا زیر آنرا خاموش کنید.

خمیر را با وردنه  به قطر نیم سانت پهن کنید و سپس در ظرف پای چهارگوش بیندازید و لبه های اضافه آنرا جدا کنید . کف خمیر را با چنگال از چندجا سوراخ کنید و در فر 180 درجه برای ده دقیقه بگذارید.

در این فاصله از اضافه خمیر چهار گردو جدا گرده بین دو دست به شکل طنابی به بلندی طول ظرف پای درست کنید.

ظرف پای را بعد ده دقیقه از فر در آورید و مایه گوشتی را کف آن پهن کرده رویش یک لایه پنیر پیتزا ( رنده یا ورقه مهم نیست) بدهید. اگر خواستید رژیمی تر باشد پنیر را حذف کنید.

چهار طناب خمیری را روی مایه گوشتی به فواصل مناسب بگذارید. از وسط ظرف دوتا از طنابها را دولا کرده و یک طناب خمیری کوتاه در عرض ظرف روی آن بیندازید.لبه ها را به خمیر زیری چفت کنید. حالا خمیر های دولا را صاف کرده و دوتای بعدی را دولا کنید و یک طناب دیگر روی مایه گوشتی در عرض ظرف بگذارید الی آخر تا به انتهای ظرف برسید.

حالا از وسط ظرف به طرف دیگر باز همین کار را تکرار کنید و خمیر را مثل تار و پود پارچه ببافید.

 

 

روی خمیر را از مخلوط شیر و زرده تخم مرغ با برس بمالید و سیاه دانه یا کنجد بپاشید.

در فر به مدت نیم ساعت یا تا وقتی روی خمیر طلایی شود بگذارید.

 

 

 

پی نوشت : نظر به سوالات مکرر دوستان عکس قالب پای گرد و چهارگوش را در انتها می آورم.

 

/ 87 نظر / 160 بازدید
نمایش نظرات قبلی
رنگارنگ

خانم دکتر جون دوست خوبم از این قالب ها میشه برای درست کردن تارت ها استفاده کرد ؟

شادی

میسی دکترم از عکس قالب هات که ا نقدر زحمت میکشی برای ما[ماچ]

فاطمه مبتدی

سلام خانم دکتر عزیز پیمانه برا اردو ماست همون پیمانه برنج باشه خوبه همون مقدار میشه ؟؟؟؟ این مقدار شیر وزرده تخم مرغ که در اخر روش میمالید نسبتشون چقدره چه مقدا شیر با چقدر زرده تخ مرغ ؟؟ و این که نیم ساعت اخر که در فر میذاریم با چه درجه باید باشه ؟؟؟

فاطمه مبتدی

سلام رفتم خمیر مایه خریدم نمی دونم فوری است یا نه یادمه قبلا فرقش و تشخیصس از رد ظاهر گفتین ولی هر چی گشتم پیدا نکردم حاا این خمیر مایه لوله ای ریز فوریه یا معمولی ؟؟

فاطمه مبتدی

سلام خانم دکتر جان من این پای گوشت درست کردم خیلی خیلی هم خوب شد فقط خیلی خمیر اضافه امد به اندازه یک گلوله بزرگ نمیدونم چی کارش کنم گذاشتمش تو یخچال تو یه پلاستیک میخواستم بدونم دوباره هم میشه از این خمیر استفاده کرد ؟؟؟

نسترن. م

خانوم. دکتر جون :مواد این پای گوشت که عین رولت گوشت خمیریه. خوب چه کاریه اینجوری درست کنیم خیلی کار سختیه جون خودم فرم شکل دادن به روی خمیر هم درطعم و مزه ی اون که تغییری ایجاد نمیکنه نمیشههمونو درست کنیم یه باربگیم رولت گوشت پختم. یه باردیگه هم بگیم پای گوشت درست کردیم. خواهش دکتر آشپز جون[نیشخند][خوشمزه][شیطان]

سلام خسته نباشیداین خمیر رو میشه تو قالبهای کوچکتر هم درست کرد به تعداد بیشتر ممنون

سیمین

استاد سلام ببخشید خیلی بیشتر ازاین آرد برد اشکالی نداره خشک نمیشه

سیمین

استاد سلام ببخشید خیلی بیشتر ازاین آرد برد اشکالی نداره خشک نمیشه

ندا

خانوم دكتر گل من اينو پنج شنبه واسه شام درست كردم ولي به جايه گوشت توش سوسيس ريختم و به طبع زرشك هم نريختم و چون نميدونستم طعم سوسيس با جعفري چه جوري ميشه و هم اينكه جعفري نداشتم جعفري هم نزدم، تو قالب گرد پاي كه تهشم جدا نميشد پختم! جالبه كه بسيار بسيار خوشمزه شد و به راحتي هم از قالب در اومد، يعني درسته در اومد بعد برشش زدم، همسر ميگفت چي شده تنوع دادي به غذاها! بنده خدا تعجب كرده بود راستي يه مدته خيلي طولانيه كه لينكيد، راضي باش عزيزم