پای چوپان (شپردز پای)

مواد لازم :

گوشت چرخ کرده ........................... دویست گرم

پیاز متوسط .................................. یک عدد

گوجه فرنگی ................................ سه عدد بزرگ یا رب گوجه

کنسرو سبزیجات یا نخود سبز .......... دو سه قاشق

سیب زمینی بزرگ .......................... دو عدد

تخم مرغ ....................................... یک عدد

شیر ........................................... یک استکان یا کمی بیشتر

پنیر پارمسان ................................ دو قاشق از پودر پنیر

نمک و فلفل و زردچوبه

طرز تهیه :

سیب زمینی را با پوست در آب و یک قاشق نمک آب پز کنید.

در حینی که سیب زمینی آب پز می شود پیاز را نگینی خرد کنید و با یکی دو قاشق روغن تفت دهید. پیاز که سبک شد گوشت را اضافه کرده با پیاز تفت دهید در انتها ادویه را هم اضافه کنید.

این غذا بخاطر پنیر پارمسان ذاتا نمک زیادی نمی خواهد مراقب باشید.

در راستای استفاده بهینه از تابستان من مدتی است مایه ماکارونی را با آب گوجه بجای رب می پزم و خیلی هم خوش طعم تر می شود.

گوشت که خوب تفت خورد گوجه فرنگی ها را شسته با پوست در میکسر ریخته و خوب میکس کنید تا آب گوجه بدست بیاورید و بعد آب گوجه را روی گوشتها ریخته درب ظرف را ببندید و بگذارید بپزد تا آب گوجه خشک شود.

در این حین سیب زمینی های پخته را در آبکش ریخته پوست بگیرید و با چنگال یا مش یا حتی گوشت کوب له کنید. کمی زردچوبه و تخم مرغ و پنیر را هم اضافه کرده با همان مش یا گوشت کوب مخلوط کنید. حالا شیر را کم کم اضافه کنید تا پوره شما به غلظت دلخواه برسد. نه مثل مایه کوکو خیلی شل باشد و نه آنقدر سفت که فرم پذیری اش سخت باشد. البته اگر رژیم ندارید خامه بجای شیر خوشمزه تر است .

اگر به سبزیجان پخته علاقمندید هر گونه سبزیجاتی را میتوانید در مایه گوشتی اضافه کنید مثل نخود سبز و ذرت و هویج نگینی خرد شده و حتی کمی کرفس خرد شده یا جعفری. تنوع پذیری این غذا بالاست و بسته به ابتکار خود شما دارد. 

حتی دوستان گیاهخوار می توانند بجای گوشت از سویا استفاده کنند یا بطور خالص فقط سبزیجات ذکر شده را استفاده کنند.

من در مایه گوشتی پودر سیر هم میزنم که معطر می شود. در نوبتی که از پخت این غذا عکاسی کردم کمی کالباس و فلفل دلمه ای خرد شده از آخرین پیتزا خوران در فریزر بود که رویش ریختم. بدون آن بهتر بود.

حالا ظرف پیرکسی را با روغن جامد چرب کنید من اینبار روی روغن بجای آرد , آرد سیب زمینی ریختم .

 

مایه گوشتی را کف ظرف پهن کنید و با قاشق روی انرا صاف کنید .


باز بنا به سلیقه میتوان لایه نازکی از سیب زمینی زیرش زد که توصیه نمی کنم چون دیگر سیب زمینی اش زیاد می شود.

روی مایه گوشتی هم مایه سیب زمینی را به ضخامت حدود 1-2 سانتی متر پهن کنید و رویش را به دلخواه برش زده یا با چنگال راه راه بیندازید و باز کمی پودر پارمسان بپاشید.

من چون پارمسان نمک دارد و ما زیاد خوش نمک نمی پسندیم فقط کمی روغن زیتون رویش زدم.

 

در فر 180 درجه برای مدت نیم ساعت یا تا زمانی که روی سیب زمینی ها طلایی شود بپزید.

من اضافه پوره سیب زمینی ها را در سین فر شکوفه زدم. بچه ها خیلی دوست دارند و برای تزیین غذا هم بدرد می خورد.

امیدوارم درست کنید و بپسندید.

نوش جان

 

/ 69 نظر / 341 بازدید
نمایش نظرات قبلی
sonia

enghad havase ghorme sabzi kardam ke hata nemitunam ru esmesh tu fehrestetun cilick konam!!!! sabzi khordan..... ghormesabzi......... miss them all!![گریه][گریه][گریه] hich ghormesabzi omraaaaan ghormesabzi maman adam nemishe... az hame badtaram ghormesabzi charbo chil resturan[سبز] asan maze ghorme sabzi nemide..... ghorme sabzi bayad ye touch torsh bashe limu amani am dashte bashe[نیشخند][مغرور] [گریه][گریه]

sonia

[ماچ][ماچ][ماچ] mamanam ina vase 6 mah raftan malmo pishe khaharam...... man tanham.....[گریه][گریه] hamash unja vase khaharam ghormesabzi dorost mikone......))): sabzi khordan pak shode hastesh.....vali shostanesh chi?? sakhte....taze khatarnake...momkene hame mikorabash kamelan koshte nashan tabe ebola begiram dur az jun!!!! ta avakher bahman man tu weblogae ashpazi micharkham... unam ba cheshe geryun [گریه][گریه][گریه] rastiiii best of luck and lots of kises& hugs to our dear arash on his first academic year, and ofcourse congratulation to u dearest Dr!!![قلب][قلب]

سارا امینی

سلام عزیزم..به خاطر تمام آموزش هایی که با جون و دل میذاری ازت ممنونم...من دو ساله که به وبلاگ اتون سر میزنم و بسیار بسیار ازت تشکر میکنم. بابت اون خانمی که ازتون نقد کرده بود خیلی عصبانی شدم.. بالاخره هر غذایی یه ابداع کننده داره.. اینکه شما زحمت میکشی و اصلا از روی هر رسپی که باشه ‘ غذا رو درست میکنی.عکس میذاری.نکات و تجربیاتت و دراختیارمون میذاری....اینها همش یه دنیاااا تشکر داره.... اونایی که ناسپاس هستن شعورشون پایینه... دست گل ات و میفشارم و از دور میبوسمت...ممنونم کدبانو

سارا امینی

سلام عزیزم..به خاطر تمام آموزش هایی که با جون و دل میذاری ازت ممنونم...من دو ساله که به وبلاگ اتون سر میزنم و بسیار بسیار ازت تشکر میکنم. بابت اون خانمی که ازتون نقد کرده بود خیلی عصبانی شدم.. بالاخره هر غذایی یه ابداع کننده داره.. اینکه شما زحمت میکشی و اصلا از روی هر رسپی که باشه ‘ غذا رو درست میکنی.عکس میذاری.نکات و تجربیاتت و دراختیارمون میذاری....اینها همش یه دنیاااا تشکر داره.... اونایی که ناسپاس هستن شعورشون پایینه... دست گل ات و میفشارم و از دور میبوسمت...ممنونم کدبانو

شيوا

سلام وقتى براى اولين بار برادرزاده ام ايران اومد وابگوشت بهش داديم گفت اين شپرز پاى است

شيوا

سلام وقتى براى اولين بار برادرزاده ام ايران اومد وابگوشت بهش داديم گفت اين شپرز پاى است خانم دكتر از ازاد بودنت لذت بردم البته همكاريم يكى از همكاران متخصص كه تازه ازدواج كرده بود خسته شب از مطب برمىگرد منزل به خانم دندانپزشكش مى گه شام خانم ميفرمايد به من چه من مطالعه دارم برو خودت تخم مرغ بخور اين رفتار باعث طلاق چها ر ماهه شد

پریسا

بی نظیره.بجای پنیر پارمیسان میشه از پنیر دیگه ای هم استفاده کرد؟بعد شکوفه هارو چطور غالب زدید؟به ابزار خاصی نیاز داره؟

پریسا

خیلی ممنونم بابت پاسخ و راهنماییتون.جسارتا میتونم ازتون خواهش کنم که یا یگید ماسورتون از کدوماست یا شکلشو برام بذارید

اعظم

سلام دکتر جان فرق پنیر پارمیسان با پنیر پیتزا چی میشه تودستورای آشپزی که از پنیر پارمیسان استفاده کردیم از پنیر پیتزااستفاده کنیم

سارا از کانادا

دکتر جون در مواد اولیه یم تخم مرغ هست اما تو دستورس ننوشتی کجا تخم مرغ را می زنی؟؟؟