آش رشته

 

مواد لازم برای هر نفر ( مثلا اگر 3 نفرید اینا رو 3 برابر کنید)

لوبیا چیتی ............. یک قاشق غذاخوری

لوبیا قرمز ............ یک قاشق غذاخوری

لوبیا سفید یا رشتی ............ یک قاشق غذاخوری

نخود ............ یک قاشق غذاخوری

عدس ............ یک قاشق غذاخوری

ماش ............ یک قاشق غذاخوری

سبزی ............ یک استکان خرد شده ( شامل تره , جعفری , گشنیز)

اسفناج ........ یک استکان خرد شده

پیاز داغ ......... 1 قاشق غذاخوری

زردچوبه ...... نصف قاشق چایخوری سرخالی

سیرداغ و نعنا داغ .......... بسته به ذائقه خودتون

رشته ................ 10-15 عدد رشته دراز

طرز تهیه:

حبوبات رو از شب قبل خیس کنید و دوسه بار آبش رو عوض کنید تا آنزیمهای اون گرفته بشه.

حبوبات رو با زردچوبه و پیاز داغ بگذارید تا بپزد. حبوبات خیس شده حدود یکساعت و خیس نشده 2-3 ساعت پخت دارند. وقتی حبوباتتون پخت ( خیلی له نشود)  سبزی رو به اونها اضافه کنید و یک ربع تا 20 دقیقه دیگر بجوشانید تا سبزی ها هم بپزند.

رشته ها رو به اندازه های حدودا 7 سانتی متری (4 انگشت بسته ) بشکنید و تو آش بریزیدفقط یه کوچولو هم بزنید تا زیر آب بره و بذارین 10-15  دقیقه دیگه هم بجوشه. (رشته زمانی پخته‌است که به خوبی نرم شده باشد، و رشته‌ها همگی کمی پهن تر شده باشند)

*سیر داغ رو میشه هم توی آش زد که خوش عطر تر میشه هم روش بعنوان تزیین ریخت تا هرکس دوست نداره نخوره.

*اگر غلظت آشتون زیاد بود جداگانه مقداری آب جوش بیاورید و آب در حال جوش رو تو آش بریزید. آب سرد تو آش نریزید که طعمش تغییر می کنه و البته قدیمیها مثل مادر بزرگ من معتقدند آشی که آب سرد به اون اضافه بشه موجب ترش کردن میشه.

*من به آش رشته نمک نمی زنم چون هم رشته های بازاری هم کشک خودشون نمک دارند.

* اگر اسفناج در بازار نیست از برگ چغندر استفاده کنید.

*در صورت در دسترس نبودن سبزی‌های ویژهٔ آش، داشتن اسفناج به تنهایی برای پختن این خوراک کافی است و همچنان آش خوش مزه خواهد بود.

* یک قاشق غذاخوری سر صاف کشک رو در آش بریزید تا با آش چند جوش بزند و بقیه کشک را هنگام سرو کنار آش بگذارید. روی آش را با کشک و نعنا داغ و مقداری از حبوبات پخته شده و گاهی کمی گل محمدی خشک میتوان تزیین کرد.

 

 

/ 31 نظر / 7753 بازدید
نمایش نظرات قبلی
گلپری

سلام وبلاگت خیلی قشنگه تزیین کشک و بادمجان و الویه ات خیلی شیک و جدید بود.دست مریزاد آی آی منم اولین باری که بعد از ازدواجم آش رشته پختم اینقد زیاد شد که مجبور شدم برای کل ساختمانی که توش مینشستیم افطاری آش رشته بفرستم و خیلی خوش به حالشون شد [لبخند]و منم یه ثواب اجباری بزنم تو رگ[چشمک] راستی اینم به مناسبت اولین دیدارم از وبلاگ قشنگت[گل][گل][گل][گل][گل][گل]

فريده

باز هم مرسي خانم دكتر. بعضي از شبا ي زمستون كه بچه هام هوس آش رشته مي كنند من به جاي حبوبات فقط عدس و به جاي سبزي فقط اسفناج توي آشم مي ريزم. در نتيجه آش در عرض 1 ساعت پخته ميشه. در ضمن آش خيلي سبكيه كه هضمش راحته. منم مثل شما عاشق آش و سوپ و كلا هر چيز آبكيم![خجالت][قلب]

yalda

ash ham mikham dorost konammm. akhe tehran dare barf miaddd drrr :* duset darammmmm inja hame chi amadasss

yalda

dr cheqad rahate :* qablesh fek mikardam che kariye, nemidunid mamanam che zoqi karde az poshte tel daram barash tozih midam , mige az hamash negah dar ta bargardammmm

بهار

بسیار عالی .دستتون درد نکنه.من یک سال ازدواج کردم واقعا اینجا خیلی برام مفیده[گل]

آرشیدا

سلام دکترجان این دستورآشی که دادین مقدار آب آش رو مشخص نکردین دقیقا نمی دونم واسه این همه مواد چقدرآب نیازه ممنون بانو[ماچ]

مریم

میشه یکبار ک سبزی رو بااستکان ریختین باترازو ببینین چند گرم میشه؟یا عکس استکان رو بذارین ببینیم حجمش چقدره؟سبزی من بعضی وقتها خشک بعضی وقتها ساتوری بعضی وقتها چرخ شده هست یک استکان از هر مدل مقدارش با بقیه متفاوته.بعضی وقتاخیلی خوشمزه تر میشه.تشکر

مریم

وسواس ندارم شوهرم خیلی ایراد گیره تو غذا همش میگه گفتن آش رشته نگفتن آَش سبزی که!

مریم

نمدونم چرا پیامم یبار باپرچم امریکامیاد یبار ایران! منظورم بیشتر برا تفاوت سیزی خشک و فریزری بود خداییش تفاوت مقدار سبزی خشک و فریزری یک استکانش اززمین تا آسمانه[نیشخند] من میرم سبزی خشک رو میخیسونم از همون یک استکانش رو میریزم ببینم چی میشه[خرخون]

آرشیدا

سلام خانم دکتر دستور یه نعناداغ سیرداغ با یک توضیح جانانه رو میخواستم ممنون