مرغ ربی

مواد لازم برای دو تا سه نفر:

مرغ .................. یک ران و یک سینه

سیر ................ چهار پنج حبه

کره .................. 25 گرم

رب ................. یک قاشق غذاخوری پر

آبلیمو ............. یک استکان کوچک سرخالی

نمک .............. به میزان لازم

زعفران دم کرده دو سه قاشق

سبزیجات کنار مرغ میتواند شامل هویج و سیب زمینی و انواع کلم و کرفس و نخودسبز باشد.

طرز تهیه: 

خوب اول چند توضیح کوچکبدم. اولا بدیهی است که خواباندن مرغ از شب قبل در آبلیمو و پیاز مزه آنرا خیلی بهتر می کند. ولی مبنای من اینجا توضیح دادن پخت مرغی است که بطور روتین در منزل می پزم.

دوما دوستان قدیمی می دانند که من بشدت با آب زیاد ریختن روی مرغ و گوشت مخالفم. دوستان جدیدتر هم به این نکته توجه کنند که وقتی آب زیاد روی گوشت یا مرغ می ریزید همه عصاره و طعم آن را خارج می کنید و آب آن ب درد انواع خورش می خورد اما خود مرغ یا گوشت از مزه اصلی اش می افتد. نگران نپختن گوشت هم نباشید بخارآب حرارت خیلی بالاتری از آب جوش دارد فقط مواظب باشید نسوزد!

سوما مراجع و کتابهای درسی معتبر آشپزی می گویند مرغی که با پیاز پخته شود بخصوص مانده اش اصلا طعم مطلوبی ندارد. بعلاوه سیر خیلی بهتر بوی مرغ را خارج می کند تا پیاز و  اصلا از همه اینها گذشته روش پخت مرغ من این است که با پیاز نمی پزم و با سیر می پزم چشمک

حالا می رسیم به مرغ ربی خودمان:

مرغ را یخ زدایی کرده ( به هرروشی بجز غوطه ور کردنش در آب داغ حتی با پلاستیک) در تابه در دار دو قاشق روغن و کره را بیندازید و روی حرارت ملایم کره را آب کنید. حالا مرغ را توی تابه بیندازید و کمی حرارت را بیشتر کنید تا مرغ کمی تف بخورد. آن روی مرغ را که موقع سرو رو به بالا قرار می گیرد در تماس با کف تابه بگذارید.

در این فاصله حبه های سیر را پوست بگیرید و همانطور درسته در تابه بیندازید و درب تابه را برای پنج دقیقه ببندید و حرارت را کم کنید. بعد از پنج دقیقه نصف استکان آب در تابه بریزید و باز درب تابه را ببندید تا برای 45 دقیقه با حرارت ملایم بپزد.

بعد از 45 دقیقه مرغها را پشت و رو کنید. رب را با یک استکان کوچک آب و یک استکان کوچک آبلیمو رقیق کرده نمک و زعفران دم کرده را هم اضافه کنید و روی مرغها بریزید و درب تابه را باز برای نیم ساعت ببندید.

 

درصورتی که مثل من به انواع سبزیجات پخته کنار مرغ علاقمندید همزمان با رب کنار تابه بریزید.

 

/ 36 نظر / 547 بازدید
نمایش نظرات قبلی
yalda

slm dr. mamanam mosaferate va man daram qaza dorost mikonam.hamin model morq ro. :* hey miyam inja hey miram [زبان]

شهنام

تکتم جان بفرمایید کلم بروکلی یا گل کلم معمولی دیده میشه یا من بد میبینم یا پیازچه ست خدارو شکر مس بافتنی ها نیس

متین

سلام خانمی ؟ خوبی خوشی ؟ دختر پسر گلتون خوبند؟ پدر عزیزتون بهتر شدند عزیزم؟ یه سوال تخصصی خانمی ، نظرت درباره جیپاس یا همون زود پز برقی خودمون چیه؟ اب کمی نیاز داره و با همون مقدار اب اولیه مرغ و گوشت و میپزه.استفاده میکنید ؟

مینا

سلام سلام. دست گلتون درد نکنه. من تا به حال مرغ رو اینجوری درست نکرده بودم. دیشب که امتحانش کردم یه عطر و بویی راه افتاده بود که میخواستم مماخمو بکنم تو ماهیتابه![چشمک]

ورق پی وی سی

[لبخند] منم همیشه سیر میریزم عالی میشه.مرسی که شما هم پیشنهاد دادید.از سایت ما هم دیدن کنیدhttp://www.artpouya.com/

بهاره

سلام. خانوم دكتر نازنين. من به توصيه شما در مورد پختن مرغ با سير به جاي پياز مدتيه كه عمل ميكنم و خيلي راضي ام. احساس ميكنم پسر كوچولومم اينطوري بيشتر دوست داره. مرسي خانومي گلي.

سلام خانم دکتر به نظر که عالی میاد فقط یه سوال شوهر من عادت داره مرغ همیشه با یه کاسه کوچک اب مرغ میخوره یعنی باید کنار پلوش باشه اگه با این دستو بپزم در اخر یه کاسه کوچک اب میمونه یا همش کار میر؟؟؟

سلام خانم دکتر به نظر که عالی میاد فقط یه سوال شوهر من عادت داره مرغ همیشه با یه کاسه کوچک اب مرغ میخوره یعنی باید کنار پلوش باشه اگه با این دستو بپزم در اخر یه کاسه کوچک اب میمونه یا همش کار میر؟؟؟

فاطمه مبتدی

سلام خانم دکتر عزیز من امروز ظر به دستور شما مرغ درست کردم خیلی خوب شد فقط یه جا تو دستورتون گفتین یه استکان ابلیمو رقیق شده نمیدونستم نسبت اب و لیموش چقدر باید باشه من سه قاشق غذا خوری ابلیمو با سه قاشق غذا خوری اب جوشیده با هم اضافه کردم و روز قبل هم تو پیاز و ابلیمو و زغفران خوابونده بودم ولی دیگه موتد مارینه ام رو توش نریختم ریختم رو یه بسته مرغ یخ زده تو فریز خیلی خوب شد

فاطمه مبتدی

سلام خانم دکتر عزیز من امروز ظهر به دستور شما مرغ درست کردم خیلی خوب شد فقط یه جا تو دستورتون گفتین یه استکان ابلیمو رقیق شده نمیدونستم نسبت اب و لیموش چقدر باید باشه من سه قاشق غذا خوری ابلیمو با سه قاشق غذا خوری اب جوشیده با هم اضافه کردم و روز قبل هم تو پیاز و ابلیمو و زغفران خوابونده بودم ولی دیگه مواد مارینه ام رو توش نریختم ریختم رو یه بسته مرغ یخ زده تو فریز غذای امروز هم خیلی خوب شد این سومین غذایی بود که از دستور شما می پختم