کیک کارامل

مواد لازم :

تخم مرغ ............................. 4 عدد

کره یا روغن صاف .................. سه چهارم پیمانه

شکر ................................... یک لیوان

آرد ..................................... 320 گرم ( دو و دوسوم پیمانه)

شیر .................................. دوسوم لیوان

نمک ................................. یک پنسه

وانیل ................................ کمی

ب پ ................................ 2 ق م

مواد لازم برای کارامل :

شکر ............................... یک لیوان

آب ................................. نصف لیوان

طرز تهیه :

اول یک لیوان شکر را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید. شکر کم کم از کناره ها عسلی شده و روان می شود. در این مرحله فقط ناظر باشید و دست به آن نزنید و قاشق یا هرچیزی هم در آن فرو نبرید تا کم کم همه شکر به حالت روان و عسلی در بیاید. تنها حرکت مجاز در این مرحله تکان دادن آرام قابلمه است که لزومی هم ندارد. حالا نصف لیوان آب را در شکر ذوب شده بریزید و بگذارید بجوشد تا همه گلوله شکر آب شده در آب حل شود. اینجا میتوانید هم بزنید تا بهتر حل شود و روان و یکدست شود. 

کارامل روان و یکدست را بگذارید کنار تا سرد شود. در این فاصله کره را از یخچال بیرون بگذارید تا نرم شود. فر را روشن کنید. ته قالب را کاغذ روغنی بیندازید. تخم مرغها را از یخچال بیرون بگذارید. آرد را پیمانه کرده و الک کنید و ب پ و وانیل و نمک را رویش بپاشید. کارامل که سرد شد شروع به تهیه کیک کنید. ( کارامل زیاد سرد شده به حالت شیره سفت در می اید که مخلوط کردنش با سفیده دردسر دارد)

حالا زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید . زرده را یک جای جلو چشم بگذارید .نیشخند

سفیده را با همزن آنقدر بزنید تا سفت و سفید شود. سپس در یخچال بگذارید.

حالا زرده ها را با یک لیوان شکر آنقدر بزنید تا سفید و کشدار شود (حدود 3 دقیقه). کره و شیر را اضافه کنید و باز هم بزنید تا مواد یکدست شود. حالا همزن را خاموش کرده و کنار بگذارید. آرد را اضافه کرده و با لیسک مخلوط کنید.

سفیده را از یخچال خارج کنید. یخچال برای این است که پف سفیده نخوابد. کارامل را روی سفیده بریزید و با لیسک کمی مخلوط کنید. و سپس مواد زرده را اضافه کرده با لیسک بصورت حرکات دورانی مخلوط کنید. در این مرحله اگر زیاد و با وسواس هم بزنید پف کیک می خوابد!

مواد را در قالبی که کفش کاغذ روغنی انداخته اید بریزید و در فر 175 به مدت 45 دقیقه بپزید. نوش جان خوشمزه

همانطور که میبینید داخل کیک رنگ نارنجی خوشرنگی دارد و طعم و بوی کارامل هم که دیگر نگووووووووووووو! برای عزیزانی که اهل تزیین کیک هستند هم داخل این کیک در پوشش خامه بسیار زیباست.

پی نوشت: این کیک بدون زرده تخم مرغ رویه چسبناک و قوام کمی سفت پیدا کرد! البته قابل خوردن بود ولی نه به لذیذی کیک اصلی قهقهه

/ 37 نظر / 104 بازدید
نمایش نظرات قبلی
ساقی

خیلی برا بابا ناراحت شدم اصن داشتم متنو میخوندم دلم یه جوری شد.من بابابزرگها رو خیلی دوست دارم.خدا بهشون عافیت وصحت عطاکنه. وچقد خوب که برا تجدید قوا وتغییر حال وهوا اینگونه به آشپزی نگاه میکنین.موفق باشین

آلاله

انشالله پدر شفا پیدا کنند خیلی ناراحت شدم. در مورد کیک باید بگم همین الان میخوام برم کیک کارامل رو درست کنم.منم مثل شما عاشق آشپزیُ پخت کیکُ شیرینی هستم..

فریده

الان تکلیف من روشن نیست ! بالاخره زرده تخم مرغ بزنیم یا فراموش کنیم؟ ای بابا ! مسئولین لطفا رسیدگی کنن[چشمک]

سلام خانم دکترعزیز.دوهفته ای نت قطع بودمنم بخاطررسیدگی به بچه ها وخونه تکونی اصلا وقت نداشتم دوباره شارژش کنم امروزهمین چندثانیه قبل اولین جایی که اومدم یه سری بزنم اینجابودخبرپدرتون روکه خوندم خیلی ناراحت شدم من بچه اولم 4ماهش بودکه پدرم فوت کردالان 8ساله که پدرم دربین مانیس واسه همین برای سلامتی همه ی باباها دعا میکنم که سایشون بالاسرخانوادشون باشه مخصوصابخاطرنوه هاشون.امروزکه روزعرفه ست حتمابرای سلامتیشون دعامیکنم.موفق وموئدباشی خانمی

sabajoon593

سلام خانم دکترعزیز.دوهفته ای نت قطع بودمنم بخاطررسیدگی به بچه ها وخونه تکونی اصلا وقت نداشتم دوباره شارژش کنم امروزهمین چندثانیه قبل اولین جایی که اومدم یه سری بزنم اینجابودخبرپدرتون روکه خوندم خیلی ناراحت شدم من بچه اولم 4ماهش بودکه پدرم فوت کردالان 8ساله که پدرم دربین مانیس واسه همین برای سلامتی همه ی باباها دعا میکنم که سایشون بالاسرخانوادشون باشه مخصوصابخاطرنوه هاشون.امروزکه روزعرفه ست حتمابرای سلامتیشون دعامیکنم.موفق وموئدباشی خانمی

کتایون

سلام دوست عزیز ممنون ازکیک خوشمزه ای که گذاشتی وهمین طورازاینکه عمل پدرت به خیرگذشت خداروشکر

mina

وب قشنگی داری دهنم آب افتاد به منم یه سری بزن [لبخند]

نسترن. م

خانوم دکترجون من دوست دارم هرچیزی رو که میبینم برای یه بارم که شده تجربه ش کنم. الانم میخوام این کیک کاراملی رو درست کنم. فقط سؤالم اینه که تو مواد جمعادو لیوان شکر داریم این خیلی کیکو شیرین نمیکنه. واصلا وجود شکر کاراملی شده خیلی تغییری دربافت ومزه و شکل کیک ایجاد میکنه یااینکه تقریبا شبیه کیکهای ساده ی دیگه س یه چیزی مثل کیک شیر یاکدوحلوایی ببخشید من خیلی پرحرفی میکنم[خجالت][خجالت][خجالت]

زری

سلام خانم دکتر عزیز من امشب مهمون دارم برا همین خواستم یه کیک جدید درست کنم کیک کاراملی انتخاب کردم بعد پخت خیلی بافت نرم پوک و میشه گفت عالی شد فقط سوالم این بود این یه کم ته مزه تلخی داره خیلی کم شوهرم میگه این تلخیش خوب نیست خواستم بدونم من کیک خراب کردم یا بخاطر کارامل این طعم خیلی کم تلخی داره؟

زری

امکان داره کاراملم یکم سوخته باشه اخه رنگ کاراملم یکم بنظرم تیره امد و طعمش تلخی داشت در ضمن من اولین بارم بود شکر کارامل میکردم