ما به این میگیم کوفته باقالی که البته مسلمه تبریزی نیست و مشهدیه! واسه اینم که گیر ندین که کوفته تبریزی اینجوری نیست از اول اسمشو نوشتم کوفته !!!! 


مواد لازم :

برنج .................................... یک استکان

باقالی .................................. یک استکان

گوشت چرخ کرده .................... 200 گرم

پیاز ...................................... دو عدد متوسط

سبزی معطر خرد شده ............. یک استکان پر

رب ....................................... یک قاشق

آبغوره ................................... نصف تا یک استکان

آلو بخارا خیس کرده .............. برای هر کوفته دو عدد

نمک و فلفل و زردچوبه

طرز تهیه :

برنج را یکی دو ساعت بدون نمک خیس کنید و بعد چند جوش بدهید تا نیم پز شود ( در حدی که داخل کوفته یهو بعلت پختن بزرگ نشود و کوفته را از هم بپاشد ) و آبکش کنید.

باقلا را هم چند جوش بدهید تا بپزد. داخل آب باقلا اگر کمی (خیلی کمی !) جوش شیرین بریزید سبز می ماند. باقلا را هم آبکش کنید.

یک عدد پیاز را رنده کنید و با گوشت و یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق مرباخوری زردچوبه خوب ورز دهید.

سبزی معطر را که حتما حاوی شوید باشد ( جعفری و شوید و ترخون و احتمالا مرزه ) به همراه برنج و باقلا به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مواد یکدست شود و کمی چسبندگی پیدا کند.

از مواد به اندازه نارنگی درشت بردارید و در دست گرد کنید و وسط آنرا هم دو عدد آلو بگذارید و دوباره با دست فرم دهید بطوریکه اصلا ترک نداشته باشد.

کوفته ها را داخل سینی بچینید و سس کوفته را آماده کنید.

در این مرحله می توانید کوفته ها را جهت استفاده های بعدی فریز کنید و در روز موعود از این مرحله به بعد را انجام دهید.

 

پیاز دوم را خلالی خرد کرده سرخ کنید. یک قاشق رب را هم با پیاز کمی تف دهید ( من میگم تف دادن به فتح ت اونی که دوست نداره خودش بگه تفت!!!! )

کمی زردچوبه و آبغوره را اضافه کنید و یک کاسه آب بریزید تا جوش بیاید. 

مقدار آب باید به حدی باشد که روی کوفته ها را بگیرد. وقتی سس جوش آمد کوفته ها را آرام و یکی یکی داخل آب در حال جوشیدن بیندازید. درب ظرف را تا 10 دقیقه نگذارید و بعد از آن هم نیمه باز بگذارید. حرارت را ملایم کنید و کوفته ها را برای نیم ساعت تا سه ربع بپزید. مراقب باشید له نشود.

 

با سبزی خوردن و نون سنگک تازه و سالاد شیرازی خیلی می چسبه!