از سنتی ترین و روتین ترین غذاهای ایرانی در هر خونه ای بعد از خورش قورمه سبزی , قیمه است. کمتر کسی رو دیدم که قیمه رو دوست نداشته باشه اما یه قیمه مجلسی و خوشمزه شگردهای خاص خودشو داره .


مواد لازم برای سه نفر :

گوشت قیمه ای .................. 250 گرم

پیاز متوسط ..................... یک عدد

لپه ................................. یک استکان

سیب زمینی کوچک .......... یک عدد

رب ................................ یک قاشق غذاخوری

زردچوبه ......................... یک ق چ

لیمو عمانی ................... دو تا سه عدد

هل درسته...................... دو عدد

چوب دارچین ................. یک تا دو سانتیمتر

گلاب............................ نصف استکان

زعفران دم کرده ........... 2 ق غ

طرز تهیه:

گوشت قیمه بهتر است از مغز ران گوسفندی تهیه شود. قدیمی ها کمی چربی به این گوشت را می پسندیدند اما نسل جدید و خود من نه! سبز

گوشت را قیمه ای خرد کنید و کنار بگذارید. لپه را هم نیم تا یکساعت قبل خیس کنید. اندازه گوشت سلیقه ای است اما توجه داشته باشید گوشت بعد از پخت کمی کوچک می شود. بطور معمول به اندازه گردو خرد می کنند. من خودم گاهی که هوس قیمه می کنم و در خانه گوشت قیمه ای ندارم حتی با گوشت خورشی معمولی هم قیمه می پزم.

پیاز را تا جایی که میتوانید نازک خلال کنید و با روغن سرخ کنید.

مهمترین تفاوت قیمه مجلسی و خانگی از همین جا شروع می شود. قیمه مجلسی سرشار از روغن است. یعنی هیچ صرفه جویی در روغن مجاز نیست. و پیاز قیمه مجلسی باید کاملا طلایی شود در حالیکه من برای خودمان گاه به یک تفت کوچک هم قانع می شوم.

نمک مورد نظرتان برای کل خورش را به پیاز داغ اضافه کنید.

گوشت را به پیاز داغ اضافه کنید و 5 دقیقه با حرارت متوسط رو به بالا تف دهید تا گوشت خودش را جمع کند .

آب لپه ها را خالی کنید و لپه را به گوشت اضافه کنید و بازهم 5 دقیقه تف دهید.

رب و زردچوبه را هم اضافه کنید و باز 5 دقیقه دیگر تف دهید.

در این مرحله دو کاسه کوچک آب به همراه هل و چوب دارچین بداخل خورش ریخته و بعد از جوش آمدن درب قابلمه را ببندید و بگذارید برای دوساعت کاملا بپزد.

بعد از دوساعت لیمو عمانی را ضربه بزنید تا ترک بردارد , در خورش بیندازید و برای نیم ساعت دیگر بپزید.

در این فاصله سیب زمینی را خلال کرده سرخ کنید.

در آخرین مرحله پخت زعفران و گلاب را اضافه کنید و بعد از یکی دو جوش در ظرف سرو برزید و روی آنرا با خلال سیب زمینی تزیین کنید.

دستور سیب زمینی و سوسیس به شکل رز هم میتواند در تزیین قیمه به شما کمک کند.

چند نکته کنکوری:

1- در قیمه از ابتدا آنقدر آب بریزید که نیاز به اضافه کردن مجدد آب پیدا نکند. اضافه کردن آب به قیمه باعث می شود به اصطلاح ببرد و از مزه بیفتد.

2- دارچین پودری قیمه را تیره می کند. از چوب دارچین استفاده کنید.

3- گلاب و زعفران اگر زیاد بجوشند عطرشان می پرد. در مراحل آخر پخت اضافه کنید.

4- تف دادن لپه از وارفتن آن حین پخت جلوگیری می کند و قیمه شما شکل زیباتری پیدا می کند (قیمه لعاب داده و لپه های وارفته زیبا محسوب نمی شود).

5- در مورد کلیه غذاهای رب دار این نکته را مدنظر داشته باشید که رب تف خورده در روغن بسیار غذا را خوشرنگتر می کند.

6- نمک مورد نظرتان برای کل خورش را به پیاز داغ اضافه کنید. اینکار باعث می شود تا پیاز حین پخت در خورش حل شود و طعم خودرا کاملا به غذا بدهد و همچنین دیده شدن پیازداغ در قیمه آماده زیبا نیست.

7- در قیمه خانگی می توانید سیب زمینی را درشت خلال کنید و در خورش بریزید تا بجوشد و بپزد. طعم خیلی خوبی می گیرد.

8- یک روش دیگر برای وانرفتن لپه جوشاندن جداگانه آن و اضافه کردنش در مراحل آخر پخت است. من طعم این قیمه را زیاد دوست ندارم.

 

قیمه مجلسی از نمای نزدیک:

مدیونین اگر فکر کنین خلال سیب زمینی اش چی توز است !!!!خنده

قیمه خونگی از نمای نزدیک :