پسر من عاشق دوناته و ایضا من هم هم ! این دونات البته به خوبی دونات رضوی ( یه جورایی سوغات مشهد ) نیست چون سرخ نمیشه اما خداییش خوشمزه و سالمه.

من یه بار امتحانش رو به همه توصیه می کنم. روش پیچیدنش به شکل گل رو هم میتونید برای انواع پیراشکی هم بکار ببرید.

دستور از http://iranianchefs.com/forum.php


مواد لازم:
شیر .............................. نصف پیمانه + 1 ق غ اضافه
خمیر مایه فوری ............... 7 گرم ( 1 ق غ)
آرد سفید ........................ 2 پیمانه
شکر ریز ......................... یک چهارم پیمانه
تخم مرغ ........................ 1 عدد
کره آب شده ................... 30 گرم
دارچین .......................... 2 ق چ
مارمالاد توت فرنگی ......... نصف پیمانه
پودر قند برای تزیین

 شیر را در مایکروفر به مدت 30 ثانیه با توان بالا گرم کنید ( در حدی که گرمای آن با دست حس شود ولی نسوزد ). خمیر مایه را روی آن بریزید و مخلوط کنید و کنار بگذارید تا کف کند.
شکر و آرد را در یک کاسه بزرگ مخلوط کرده وسطش را گود کنید و تخم مرغ و کره و مخلوط خمیر مایه را اضافه کنید. سپس مخلوط کنید تا خمیری نرم بدست بیاد. بعد خمیر را روی یک سطح آرد پاشیده قرار دهید و ورز دهید تا خمیری یکدست بدست بیاد.

خمیر را در کاسه ای که کمی روغنی شده بگذارید و با دست روغنی روی سطح خمیر بکشید و یک پلاستیک فریزر یک لا شده را روی آن بکشید. روش یه دستمال بندازید و به مدت 1 ساعت در یک مکان گرم قرار بدهید تا حجم خمیر دو برابر بشه.

من برای فراهم کردن محیط گرم برای ور آمدن خمیرها فر را به مدت 10 تا 15 ثانیه روشن و بعد خاموش می کنم و کاسه خمیر را داخل فر گرم شده می گذارم.

خمیر را بعد از یکساعت روی سطح آرد پاشیده شده بگذارید و دوباره ورز دهید تا صاف و یکدست شود. خمیر را به 12 قسمت مساوی تقسیم کنید.

روشهای پیچیدن دونات:

1- خمیر را به شکل میله در آورده و سپس دو سر هر قسمت را که شبیه میله است به هم بچسبانید تا شکل دونات بشه

2- اگر می خواهید دونات ها کوچکتر باشد خمیر را پهن کرده و قالب بزنید.

3- برای دونات به شکل گل مطابق مراحل عکس پیش بروید. مغزی وسط گلها مخلوط عسل و گردو خرد شده و دارچین است.

خمیر را در دست گرد کرده و روی میز به شکل دایره به قطر نیم تا یک سانتی متر باز کنید

لبه های آخرین برش را قبل از پیچیدن به دور گل از داخل خیس کنید تا روی هم بچسبد والا موقع پخت وا می رود.

دونات ها را درون سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده بگذارید. به مدت 30 دقیقه دیگر استراحت بدهید.

بعد از 30 دقیقه اون 1 ق غ شیر اضافه را با فرچه روی دونات ها بمالید و سینی را درون فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد (160 درجه برای فر های پنکه دار) گرم شده قرار دهید. مدت پخت 10-15 دقیقه تا وقتی که طلایی شوند.

دارچین را روی دونات های داغ که از فر درآوردید بپاشید. صبر کنید تا کم کم خنک بشن و بعد دونات ها را نصف کنید و وسطش مارمالاد توت فرنگی را بذارید و روش را با پودر قند تزیین کنید.

من مربا نذاشتم وسطش. شیرینیش کم ولی به نظرمن خیلی اندازه بود. بیشتر شبیه یه نون نرم و سبک و کمی شیرین هست. درست کردنش هم خیلی آسونه