من به شخصه کدوحلوایی دوست ندارم و اصلا نمی خورم. برای همین هم تا بحال کدو حلوایی نخریدم!

واسه این کیک هم یه کم کدو حلوایی برش زده از خونه مامانم آوردم و بخارپز کردم و بین خودمون باشه تصمیم داشتم محض فضولی این کیک رو درست کنم و بعدش هم که بدمزه شد بریزمش دور ! خنده

بگذریم که اینقدر خوشمزه شد که من واسه اولین بار در عمرم رفتم کدوحلوایی خریدم. اما هنوزم مصرانه میگم کیک کدوسبز خوشمزه تره !خوشمزه

پی نوشت یکسال بعد : در ادامه مطلب روش ساده تر پخت و نگهداری کدو حلوایی را بخوانید.

پی نوشت دوم را هم بخوانید!

 

 


کیک کدو حلوایی

دستور از خانم سیمین قاجار

تخم مرغ..................................... 3 عدد 

جوز هندی.................................. یک چهارم قاشق چایخوری ( خیلی کم ) 

آرد............................................. 300 گرم 

گردو خرد شده............................. 50 گرم

کدو حلوایی پخته و پوره شده......... یک پیمانه 

شکر.......................................... 250 گرم 

ماست....................................... 3قاشق سوپخوری 

پیکینگ پودر................................ 3قاشق چایخوری 

دارچین...................................... یک دوم قاشق چایخوری 

روغن مایع................................. یک پیمانه

نمک........................................ یک هشتم قاشق چایخوری 


یک قالب متوسط رو چرب می کنیم ارد پاشی می کنیم کنار می ذاریم فر رو هم روشن می کنیم حالا با خیال راحت می ریم سراغ تهیه کیک 
مواد خشک (ارد بیکینگ پودرنمک جوز هندی دارچین) را الک می کنیم

200 گرم کدو حلوایی رو پوست کنید خرد کنید بخارپز کنید و با 2 قاشق سوپخوری از شکر کل در مخلوط کن پوره کنید.

شکر + روغن+ ماست رو با همزن بزنید. تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و با همزن بزنید و در انتها همزن رو کنار بگذارید

تجربه جدید: کدو حلوایی پخته رو در یک کاسه بریزید و بعد از هم زدن تخم مرغها با همون همزن بدون شستن کدو رو هم بزنید. دیگه لازم نیست تو مخلوط کن پوره اش کنید ( خداییش شستن مخلوط کن هم از کارهای سخت روزگاره!!!نیشخند)

پوره کدو حلوایی و مواد خشک رو اضافه می کنیم و با لیسک هم بزنید

در اخر گردو رو هم اضافه می کنیم. ( دیگه همه میدونن که من گردو رو فقط به مصرف نون و پنیر و گردو میرسونم اما دستور اوریجینال تو کیک هم گردو میزنه نیشخند)

در فر 175درجه سانتی گراد یا 350 درجه فارنهایت به مدت 45 تا 50 دقیقه میذاریم بپزه.

 

پ.ن : میتونید جوزهندی رو حذف و دارچین رو یک ق غ سرخالی بزنید.

تجربه : اگر ماست نداشتید شیر نزنید! خمیر میشه (والا بخدا )خنده

 

پی نوشت یکسال بعد: 

 

خوب بازم فصل کدوحلوایی شد و من هوس این کیک زد به سرم. دفعه اول طبق معمول کدو خلوایی رو خونه مامان دیدم و یک برش آوردم خونه و درستش کردم. نمیدونم پارسال هم اینقدر نرم و خوشمزه می شد؟ به هرحال کیک بیچاره از ظهر تا عصر بیشتر دووم نیاورد و تموم شد! نتیجه اینکه یک کدو حلوایی گنده خریدم!

شما هم براتون پوست کندن و پخت کدوحلوایی به اندازه من سخته؟ خوب یه روش جدید یاد گرفتم که خیلی عالیه. کدو رو از طول برش بزنید طوری که طول هر برش با ارتفاع  بزرگترین قابلمه تون یکی باشه! حالا کدو رو توی قابلمه بذارید و توی قابلمه به ارتفاع یکی دوسانت آب بریزید و روی حرارت ملایم با درب بسته بذارید برای یک تا یکساعت و نیم بپزه.

بعد از یکساعت و نیم اول تخمهای کدوها رو با قاشق خارج کنید و سپس کدوهای پخته رو به راحتی با قاشق از داخل پوست خارج کنید.

 

حالا سوال دومی که پیش میاد اینه که یک کدو حلوایی بزرگ رو که خریدید دویست گرمش رو کیک کردین بقیه اش رو چه کنیم؟ من که کدو درسته مصرف ندارم و فقط پوره اش به دردم میخوره. بنابراین همه کدو رو به همین شکل میپزم و بعد در بسته های دویست گرمی میذارم فریزر. و بعد هربار برای درست کردن کیک استفاده می کنیم.

 

پی نوشت دوم : مدتی بود بطور گهگداری سوزش ادرار می گرفتم و بشدت اذیت می شدم اما زود و خودبخود برطرف میشد. یکروز این اتفاق در منزل مادرم افتاد و به او شکایت کردم. با یک لیوان عرق بید مشکلم را برطرف کرد و به من گفت گرمی ات کرده.

به فکر فرو رفتم و یادم آمد در همه روزهایی که اذیت شده ام کیک کدو حلوایی خورده ام. ( 5 یا 6 کیک کدو حلوایی طی کمتر از دوهفته درست کرده بودم!) مشکل از جوز هندی خوردن در حجم بالا بود! دفعه اخیر جوز هندی را حذف کردم و وانیل زدم. بسیار خوشمزه شد حتی بهتر از قبل, فقط طعم کیک تا حالا خیلی خاص بود که با وانیل معمولی شد. خواستم تجربه ام را با شما شریک شوم.       ارادتمند : تکتم (دکتر آشپز)