این یک غذای ترکیه ای است که دستورش رو مستقیم از یه سایت ترک برداشتم و بسیار مقوی و خوشمزه است. فقط یک عیب داره و اون اینه که چشم ایرانی در نظر اول اون رو به شکل رب می بینه در حالی که اصلا رب نداره. برای بچه ها بدلیل نداشتن رب غذای بسیار سالمیه ( مگر اینکه شما ربهاتون رو خونگی درست کنید!!!)وبخاطر داشتن عدس و اب قلم در سرما خوردگیها معجزه می کنه.


مواد لازم :
دال عدس ( عدس قرمز )........... نصف فنجان
سیب زمینی کوچک ................ یک عدد
چغندر قرمز ....................... یک عدد
پیاز متوسط ...................... یک عدد
آب قلم یا آب مرغ ............... دو پیمانه
نمک و فلفل قرمز .............. دلخواه
گشنیز خرد شده .............. 1 ق غ
روغن زیتون .................... 3 ق غ
کره یا خامه ..................... ا ق غ
طرز تهیه:
چغندر را نگینی ریز خرد کنید و با یک پیمانه آب بگذارید کاملا بپزد.
پیاز را نگینی ریز خرد کنید و با روغن زیتون تف دهید. سیب زمینی را نگینی درشت خرد کنید و با عدس به پیاز اضافه کنید و با آب قلم و دو پیمانه آب اضافه بپزید.
وقتی کاملا پخت چغندر پخته را با آب خودش میکس کنید و به سیب زمینی و عدس ( که آنها هم تقریبا له شده اند ) اضافه کنید.نمک و فلفل سوپ را بنا به ذائقه تون اندازه کنیدو سپس کره یا خامه را اضافه کنید و با آبلیموی تازه سرو کنید. روی سوپ با گشنیز تازه تزیین می شود که من چون تو خونه نداشتم نعنا رو واسه زیبایی عکس استفاده کردم. این سوپ کمی تندتر خوشمزه تر است .