خوب اینم اولین سوپ از ردیف سوپهای با آب قلم. سوپ مورد علاقه من که اگر یه هفته هر روز هم بخورم سیر نمیشم.

همونطور که می بینید عکس قدیمیه و تزیین نداره ولی خودش همینجوری هم خوشگل و اشتها آوره.


مواد لازم:
آب قلم .............. 2 پیمانه
سیب زمینی نگینی درشت ................. یک پیمانه
هویج نگینی درشت ......................... یک پیمانه
کلم برگ نگینی درشت ..................... یک پیمانه
چغندر قرمز نگینی درشت ................. یک پیمانه
کرفس نگینی خرد شده ................... نصف پیمانه
جعفری خرد شده .......................... یک استکان سر خالی
آبلیمو ....................................... یک استکان سر خالی

طرز تهیه:

هویج و کلم و چغندر قرمز را با آب قلم و 2 پیمانه آب اضافه می پزیم.
چغندر و هویج که نیم پز شد آبلیمو و سیب زمینی و کرفس را اضافه می کنیم.
ده تا پانزده دقیقه بعد جعفری خرد شده را اضافه می کنیم و فقط یک جوش می دهیم و سرو می کنیم.
***میتوانید چغندر را حذف و بجای آن یک قاشق مربا خوری رب اضافه کنید. مامانم میگه با رب خوشمزه تره اما خوب با چغندر روسی تره!!!

*** آبلیمو را به این علت همزمان با سیب زمینی اضافه می کنیم که جلوی وا رفتن سیب زمینی رو بگیره.

 

بعدا نوشت : یکی از خوانندگان این کامنت رو گذاشته و خواسته انتشار ندم. هرچند اسم سایت و ایمیل نداره اما من به احترام حرفش مطلبش رو اینجا میارم تا اسمش هم دیده نشه:

سلام خانوم...ممنون برای دستور. اما این دستور واقعی سوپ برش نیست...امیدوارم ازم ناراحت نشین. دستور واقعی سوپ برش این هست البته سایت روسی هست ولی خب مراحل با تصویر توضیح داده شده و برای شما هم قابل متوجه شدنه... http://www.say7.info/cook/recipe/259-Borsch.html

و حالا توضیح من : میدونین چرا بعضی ها آشپز نمیشن؟ به همون دلیل که بعضی بچه ها تو مدرسه سه برابر بقیه درس میخونن اما تو بازار کار به جایی نمیرسن. به این آدما میگن ملالغتی! این دوست محترم که به نظر خودش یه ایراد اساسی تو دستور من پیدا کرده سه چیز رو یادش رفته.

1- آشپزی یه مقوله کاملا تجربی هست و بخصوص در مملکت های بزرگی مثل ایران و روسیه هر دستور غذا دهها رسپی مختلف داره که هر سایتی یکیش رو منتشر می کنه. مثل اینه که به یه نفر که قرمه سبزی رو با مرغابی درست می کنه یا با لوبیا چشم بلبلی بگیم این قرمه سبزی نیست یه جا ممکنه چندتا ایرانی باشن بهت ایراد بگیرن

 2- من در مبحث تهیه آب قلم عرض کردم که به درد رسپی هایی میخوره که توش آب قلم یا آب گوشت لازمه و ایندو هم قابل جایگزینی با هم هستند

3- احتیاج به بلد بودن روسی نیست علم پیشرفت کرده و ابزاری به اسم گوگل translate وجود داره که میتونین با استفاده از اون ببینین که دستور من همون برش اصل هست که توش بجای آب گوشت آب قلم هست و قاعدتا تکه های گوشت حذف شده و استخون رو هم که تو سوپ باقی نمیذارن!!! البته یه تفاوت دیگه هم داره و اون نوع خرد کردن سبزیجاتشه!