هوا داره کم کم سرد میشه و این روزا دیگه آش خیلی می چسبه. البته برای من که عاشق آش هستم تو چله تابستون هم خیلی می چسبه!

دستورآش رشته تو نت زیاده و تقریبا اغلب خانمهای ایرانی در پخت اون دستی دارند اما مقادیر در آش رشته یکی از معضلات ماست! من خودم تا مدتها نمی تونستم یک آش رشته کوچولو دونفره درست کنم و هربار آش درست کردن کلی زیاد میومد.اما بالاخره یه نسبت خوب برای مواد لازم کشف کردم!


 

مواد لازم برای هر نفر ( مثلا اگر 3 نفرید اینا رو 3 برابر کنید)

لوبیا چیتی ............. یک قاشق غذاخوری

لوبیا قرمز ............ یک قاشق غذاخوری

لوبیا سفید یا رشتی ............ یک قاشق غذاخوری

نخود ............ یک قاشق غذاخوری

عدس ............ یک قاشق غذاخوری

ماش ............ یک قاشق غذاخوری

سبزی ............ یک استکان خرد شده ( شامل تره , جعفری , گشنیز)

اسفناج ........ یک استکان خرد شده

پیاز داغ ......... 1 قاشق غذاخوری

زردچوبه ...... نصف قاشق چایخوری سرخالی

سیرداغ و نعنا داغ .......... بسته به ذائقه خودتون

رشته ................ 10-15 عدد رشته دراز

طرز تهیه:

حبوبات رو از شب قبل خیس کنید و دوسه بار آبش رو عوض کنید تا آنزیمهای اون گرفته بشه.

حبوبات رو با زردچوبه و پیاز داغ بگذارید تا بپزد. حبوبات خیس شده حدود یکساعت و خیس نشده 2-3 ساعت پخت دارند. وقتی حبوباتتون پخت ( خیلی له نشود)  سبزی رو به اونها اضافه کنید و یک ربع تا 20 دقیقه دیگر بجوشانید تا سبزی ها هم بپزند.

رشته ها رو به اندازه های حدودا 7 سانتی متری (4 انگشت بسته ) بشکنید و تو آش بریزیدفقط یه کوچولو هم بزنید تا زیر آب بره و بذارین 10-15  دقیقه دیگه هم بجوشه. (رشته زمانی پخته‌است که به خوبی نرم شده باشد، و رشته‌ها همگی کمی پهن تر شده باشند)

*سیر داغ رو میشه هم توی آش زد که خوش عطر تر میشه هم روش بعنوان تزیین ریخت تا هرکس دوست نداره نخوره.

*اگر غلظت آشتون زیاد بود جداگانه مقداری آب جوش بیاورید و آب در حال جوش رو تو آش بریزید. آب سرد تو آش نریزید که طعمش تغییر می کنه و البته قدیمیها مثل مادر بزرگ من معتقدند آشی که آب سرد به اون اضافه بشه موجب ترش کردن میشه.

*من به آش رشته نمک نمی زنم چون هم رشته های بازاری هم کشک خودشون نمک دارند.

* اگر اسفناج در بازار نیست از برگ چغندر استفاده کنید.

*در صورت در دسترس نبودن سبزی‌های ویژهٔ آش، داشتن اسفناج به تنهایی برای پختن این خوراک کافی است و همچنان آش خوش مزه خواهد بود.

* یک قاشق غذاخوری سر صاف کشک رو در آش بریزید تا با آش چند جوش بزند و بقیه کشک را هنگام سرو کنار آش بگذارید. روی آش را با کشک و نعنا داغ و مقداری از حبوبات پخته شده و گاهی کمی گل محمدی خشک میتوان تزیین کرد.