مواد لازم:

برنج  ................... یک پیمانه

شکر ................. دو ونیم  پیمانه

کره ................. 50 گرم

عرق هل ............ یک استکان

گلاب ............ نصف لیوان

زعفران ............ به میزان لازم

خلال بادام .......... 60 تا 70 گرم

طرز تهیه:

برنج را با 3-4 کاسه آب بگذارید بپزد. حین پخت هرجا حس کردید آبش کم شده آب جوش اضافه کنید. اما در نظر داشته باشید که شله زرد پس از اضافه کردن هل و گلاب و زعفران کمی شل تر خواهد شد.

بعد از 3 ساعت جوشیدن برنج , شکر را اضافه کنید و بگذارید یک ربع دیگر بجوشد تا شکر کاملا حل شود. بعد از حل شدن شکر هم به نظر می آید شله زرد کمی شل تر شد که البته بعد از خنک شدن باز خودش را می گیرد و کمی سفت تر می شود.

 بعد  زعفران  را که نیم ساعت دم کرده اید بعلاوه هل و گلاب  اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شود .

 سپس کره را داخل شله زرد بیندازید و شله زرد را نیم ساعت با حرارت خیلی ملایم دم کنید.

پس از نیم ساعت درب ظرف را باز کرده خلال بادم را داخل آن بریزید و مخلوط کرده در ظرف سرو بکشید و سه تا چهار ساعت در دمای اتاق بگذارید تا خنک شود و سپس روی آنرا تزیین کنید.

 

برای سرو شله زرد در مهمانی ها من شله زرد را از روز قبل آماده می کنم و در محل خنک و دور از غبار قرار می دهم. شله زردی که در یخچال نگهداری شود زیادی سفت می شود و حالت سنتی خودش را ندارد.

حدود یکی دوساعت قبل از آمدن مهمانها روی شله زردها را تزیین می کنم.