از اون دستورهایی که به تبلیغ نیاز نداره خودش خوشگله و گویا و البته بسی بسیار زیاد خوشمزه بود.


دستور رو یه زمانی از مجله هنر آشپزی برداشتم اما اون زمان ناشی بودم و اسم هنرمند آموزش دهنده رو یادداشت نمی کردم (سارای عزیز تذکر دادند که خانم پرستو احمدی مربی این دستور بودند ). البته من تغییراتی در دستور اعمال کردم که مهمترینش حذف جوز بویا از مواد میانی است که در تجربه اول خیلی دلچسبم نبود.

مواد لازم برای خمیر:

آرد ............................. حدود دو پیمانه (به حدی که خمیر به دست نچسبد )
خمیرمایه فوری ............. یک قاشق غذاخوری
شکر .......................... یک چهارم پیمانه
شیر ........................... یک لیوان
کره آب شده ............... سی گرم
تخم مرغ .................... یک عدد
نمک .......................... یک قاشق مرباخوری

مواد میانی :
شکر ......................... یک دوم پیمانه
دارچین ..................... یک قاشق غذاخوری
پودر کاکائو ................ یک قاشق غذاخوری

مغز گردو ................... پنجاه گرم (درشت خرد شود)

 

طرز تهیه :

شیر را ولرم کرده در کاسه بزرگی ریخته شکر را در آن می ریزیم . خمیر مایه را روی شیر پاشیده برای 5 دقیقه دستمالی روی کاسه انداخته در جای نسبتا گرم می گذاریم ( کافیست جای ظرف خنک نباشد ).

بعد از پنج دقیقه کمی که خمیر مایه شروع به حباب زدن کرد کره  آب شده و تخم مرغ را با چنگال زده اضافه می کنیم .

آردو نمک را الک کرده کم کم اضافه می کنیم تا خمیر به دست نچسبد. سپس خمیر را از ظرف خارج کرده روی میز کار حدودده دقیقه ورز می دهیم.

در کاسه دوقاشق روغن مایع ریخته خمیر را روی آن می اندازیم و در کاسه می چرخانیم تا همه سطح خمیر و کاسه چرب شود. خمیر را با یک نایلون فریزر می پوشانیم روی ان یک دستمال انداخته و در جای تاریک 1.5 تا 2 ساعت استراحت می دهیم تا حجم خمیر دو برابر شود.

بعد از این مدت دوباره خمیر را در کاسه کمی ورز می دهیم تا هوای داخلش کمی خارج شود (کمی از حجم اضافه شده کاسته شود)

روی سطح میز کار را آرد پاشی کرده خمیر را با وردنه به قطر حدود 3-4 میلیمتر به شکل مستطیل باز می کنیم.روی سطح خمیر را با کره آب شده آغشته می کنیم.

مواد میانی را در ظرفی مخلوط می کنیم. (گردو را درشت ریز می کنیم.)

روی سطح خمیر باز شده را بجز یکی دوسانت از لبه ها با مواد میانی می پوشانیم و خمیر را رول می کنیم.

رول خمیر را در قالب کیک که از پیش چرب کرده ایم می اندازیم و نیم ساعت دیگر زمان می دهیم تا خمیر باز پف کند.

بعد از پف کردن روی خمیر را با چنگال چند سوراخ می کنیم و در فر 180 درجه به مدت نیم ساعت می پزیم.

بعد از پخت بلافاصله از فر خارج کرده روی توری سیمی خنک می کنیم.