یه شام و حتی نهار خوشمزه. یک غذای عالی برای سرو روی میزهای تولد یا بعنوان پیش غذا در مهمانیها. با قابلیت تنوع بسیار زیاد حتی برای عزیزان وگان.


مواد لازم :

گوشت چرخ کرده ........................... دویست گرم

پیاز متوسط .................................. یک عدد

گوجه فرنگی ................................ سه عدد بزرگ یا رب گوجه

کنسرو سبزیجات یا نخود سبز .......... دو سه قاشق

سیب زمینی بزرگ .......................... دو عدد

تخم مرغ ....................................... یک عدد

شیر ........................................... یک استکان یا کمی بیشتر

پنیر پارمسان ................................ دو قاشق از پودر پنیر

نمک و فلفل و زردچوبه

طرز تهیه :

سیب زمینی را با پوست در آب و یک قاشق نمک آب پز کنید.

در حینی که سیب زمینی آب پز می شود پیاز را نگینی خرد کنید و با یکی دو قاشق روغن تفت دهید. پیاز که سبک شد گوشت را اضافه کرده با پیاز تفت دهید در انتها ادویه را هم اضافه کنید.

این غذا بخاطر پنیر پارمسان ذاتا نمک زیادی نمی خواهد مراقب باشید.

در راستای استفاده بهینه از تابستان من مدتی است مایه ماکارونی را با آب گوجه بجای رب می پزم و خیلی هم خوش طعم تر می شود.

گوشت که خوب تفت خورد گوجه فرنگی ها را شسته با پوست در میکسر ریخته و خوب میکس کنید تا آب گوجه بدست بیاورید و بعد آب گوجه را روی گوشتها ریخته درب ظرف را ببندید و بگذارید بپزد تا آب گوجه خشک شود.

در این حین سیب زمینی های پخته را در آبکش ریخته پوست بگیرید و با چنگال یا مش یا حتی گوشت کوب له کنید. کمی زردچوبه و تخم مرغ و پنیر را هم اضافه کرده با همان مش یا گوشت کوب مخلوط کنید. حالا شیر را کم کم اضافه کنید تا پوره شما به غلظت دلخواه برسد. نه مثل مایه کوکو خیلی شل باشد و نه آنقدر سفت که فرم پذیری اش سخت باشد. البته اگر رژیم ندارید خامه بجای شیر خوشمزه تر است .

اگر به سبزیجان پخته علاقمندید هر گونه سبزیجاتی را میتوانید در مایه گوشتی اضافه کنید مثل نخود سبز و ذرت و هویج نگینی خرد شده و حتی کمی کرفس خرد شده یا جعفری. تنوع پذیری این غذا بالاست و بسته به ابتکار خود شما دارد. 

حتی دوستان گیاهخوار می توانند بجای گوشت از سویا استفاده کنند یا بطور خالص فقط سبزیجات ذکر شده را استفاده کنند.

من در مایه گوشتی پودر سیر هم میزنم که معطر می شود. در نوبتی که از پخت این غذا عکاسی کردم کمی کالباس و فلفل دلمه ای خرد شده از آخرین پیتزا خوران در فریزر بود که رویش ریختم. بدون آن بهتر بود.

حالا ظرف پیرکسی را با روغن جامد چرب کنید من اینبار روی روغن بجای آرد , آرد سیب زمینی ریختم .

 

مایه گوشتی را کف ظرف پهن کنید و با قاشق روی انرا صاف کنید .


باز بنا به سلیقه میتوان لایه نازکی از سیب زمینی زیرش زد که توصیه نمی کنم چون دیگر سیب زمینی اش زیاد می شود.

روی مایه گوشتی هم مایه سیب زمینی را به ضخامت حدود 1-2 سانتی متر پهن کنید و رویش را به دلخواه برش زده یا با چنگال راه راه بیندازید و باز کمی پودر پارمسان بپاشید.

من چون پارمسان نمک دارد و ما زیاد خوش نمک نمی پسندیم فقط کمی روغن زیتون رویش زدم.

 

در فر 180 درجه برای مدت نیم ساعت یا تا زمانی که روی سیب زمینی ها طلایی شود بپزید.

من اضافه پوره سیب زمینی ها را در سین فر شکوفه زدم. بچه ها خیلی دوست دارند و برای تزیین غذا هم بدرد می خورد.

امیدوارم درست کنید و بپسندید.

نوش جان