یکی از دورچینها یا ساید دیشهای مورد علاقه من که قابلیت تزیین و تنوع خیلی زیادی هم داره ماست و موسیر هست.

بخصوص با موسیر تازه. یکی دوهفته پیش در طرقبه موسیر تازه دیدم و نیم کیلو خریدم. موسیر ماندگاری خوبی داره و براحتی تا فروردین در یخچال سالم میمونه.


تهیه ماست و موسیر یا ماست و خیار یکی از ساده ترین کارها به نظر میاد. ولی با کمی بازی با مزه ها میشه تنوع زیادی ایجاد کرد و ماست و موسیر بسیار خوشمزه ای درست کرد.

برای مهمانی اخیر من از ماست چکیده پرچرب ساده استفاده کردم. موسیرها رو ساطوری کردم. یعنی همسرم کرد! رنده کردن موسیر کار خیلی سختیه. رنده لیز میشه و دست رو داغون میکنه , درست مثل سیر. من ترجیح میدم با دست خیلی ریز خردش کنم.

ماست و موسیر حتما نمک لازم داره. ولی نه زیاد.

من داخل ماست و موسیر یکی دوتا ساقه کرفس را نگینی ریز خرد کردم که هم عطر و طعم مطبوعی داره هم حالت زیر دندان آمدنش خوشاینده.

اگر از موسیر خشک ( پودر یا گرانول موسیر) استفاده می کنید بهتر است یک روز زمان دهید تا پودر در ماست عطرش را رها کند.

ماست و موسیر با خیار رنده شده حالت مطبوعی پیدا می کند و مخلوط دو طعم خیلی خوشاینده. در ضمن اگر خیار را با پوست رنده کنید رنگ زیباتری نسبت به خیار پوست گرفته دارد.

سایر چیزهایی که میتوان به ماست و موسیر اضافه کرد یا در تزیین روی آن بکار برد:

فلفل سیاه یا سفید - نعنا یا پونه خشک - گل محمدی خشک - گردو - لبو - ریحان و.....

من ماست چکیده را در نهایت با ماست معمولی کمی رقیق کردم و به غلظت مطلوب رساندم.

ماست و موسیر غلیظ را بصورت معکوس نیز میتوان سرو کرد. یعنی روی برشهای خیار با قیف و ماسوره شکوفه ماست بزنید.

چند عکس در ادامه میگذارم که مخلوطی از کارهای خودم و عکسهای نت هست برای ایده گرفتن در تزیینات.