خوانندگان قدیمی وبلاگ تو کامنتها گاها اسم آلبالو رو دیدن!قلب خوب اینقدر به من گیر داد تا یکی براش پختم ترسیدم آهش دامنگیرم بشه قهقهه عکسش هم چون خوشگلتره طبعا سر تیتر مطلب شد و چیز کیک انار رفت در ادامه مطلب!

 


 

هنوز همین شکلی تو یخچاله!

شب ببریم مهمونی شب چله دور هم برش بزنیم بخوریم فردا میام دستورشو براتون میگم! نیشخند

مزش خوبه آخه من از این یکی ناخنک زدم:

 

 

 

 

تقریبا بیشترتون متوجه شدین که تنوع کیکهایی که من بلدم خیلی زیاده و تقریبا هیچ وقت هم یخچال خونمون بدون کیک نیست. و در عین حال من تو تزیین کیک خیلی ضعیفم.

الان ازم بپرسید چرا میگم چون کیک رو برای مصرف خونگی درست می کنم و خامه زدن توش بخاطر مصرف بالای ما اصلا درست نیست! اما بین خودمون باشه علتش یه ترسیه که از روشهای تزیین کردن دارم!

بازم اینو باید خیلی هاتون فهمیده باشید که مطالعه زیادی دارم و خیلی چیزها رو از نظر تئوری در حد حرفه ای بلدم ولی ......

این "ولی" همون "ولی" هست که شماهم میگید و فرق بین استاد کار و شاگرده است! اعتماد به نفس!

خوب دیشب ( شب چله ) اولین دیوار بزرگ ترس من از تزیین کیک فرو ریخت : چیز کیک پختم و خیلی خوب دراومد. حالا اصول کاری که دستم اومده رو باهاتون به اشتراک میذارم.دستورهای مختلف خیلی قضیه رو پیچیده نشون میدن اما اصول کار همه جا یکیه.

مهدیه و محدثه و سحر و بقیه بچه هایی که دیشب از این کیک خوردین: حلالتون نمی کنم اگر دستور رو بخونید و کامنت نذارینشیطان

مواد لازم برای تهیه چیز کیک:

قالب کمربندی ......................... یک عدد

برخی عزیزان ابتکاراتی برای درست کردن چیز کیک های کوچک بدون قالب کمربندی به خرج داده اند اما در واقع این قالب یک پایه و رکن اساسی برای درست کردن چیز کیک هست. شاید اگر برخی شایدها نبود آیلین عزیز الان برای هدیه تولدش قالب کمربندی اش رو داشت و من دوتا قالب کمربندی نداشتم!

کیک پایه ............................... یک عدد

این کیک پایه میتونه یکی از کیکهای زیر باشه:

 کیک شیر 

 کیک پرتقال 

 کیک نسکافه بدون گردو

کیک اسفنجی 

کیک کره ای بدون بادام

کیک کارامل

یا مثل دیشب کیک کدوحلوایی با وانیل و نه جوز هندی باشه که طعم واقعا مطلوبی داشت.

پنیر ماسکارپونه ...................... 400 گرم

خامه .................................. 200 گرم

ژله آناناس ........................... یک بسته حل شده در فقط یک لیوان آب

ژله رویه چیز کیک ............... یک بسته به دلخواه

خوب بازهمینا رو توضیح میدم. در واقع پنیر ماسکارپونه همون پنیر خامه ای بی نمک هست. سالها پیش در ایران پنیر ماسکارپونه پیدا نمی شد و ویکی از آرزوهای بچه هایی که قنادی می کردند این بود که پنیر ماسکارپونه در دسترسشون باشه. یکی دوساله که این پنیر رو همه سوپرها دارند اما هنوز اغلب دستورهایی که برای چیز کیک پیدا میشه به طبع همون روزها توضیح رو براساس پنیر خامه ای داده اند و البته خیلی از قنادی ها هم چیز کیکشون توی مایه پنیری طعم نمک داره که من دوست ندارم. حالا اگر ماسکارپونه پیدا نکردید و یا دستور دیگه ای رو خوندید بدونین که قابل جایگزینی هست اما با کمی تغییر مزه.

مطلب دوم اینکه خامه باید نصف پنیر باشه. بعضی جاها نوشته اند خامه قنادی فرم گرفته یا شیرین شده . اما در نتیجه کار فرقی بین خامه صبحانه (پاکت صورتی های کاله و میهن و ...) و خامه قنادی نیست جز اینکه مایه پنیری با خامه قنادی شیرین تر میشه که بازهم خیلی مطلوب نیست. شما مقدار رو برحسب وسعت کیکتون تنظیم کنید. برای قالب 23 سانتی من 300 گرم پنیر و 150 گرم خامه کافی بود.

مطلب سوم پایه ژلاتینی هست که میتونه در راحت ترین شکلش ژله آناناس باشه که شیرینی کمی داره و طعم خوبی به چیز کیکتون میده. ژله آلوئه ورا و سایر ژله های کمرنگ هم قابل استفاده اند و حتی اگر مایه پنیری را رنگی دوست دارید همه ژله ها را می توانید امتحان کنید. حتی میتونید یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین و یک چهارم لیوان شکر و یک لیوان آب استفاده کنید (روش تهیه در پست ژله ) ولی در هرحال باید یک بیس ژلاتینی وجودداشته باشه که به لایه پنیری کیکتون قوام بده و در عین حال کاملا ژله ای نباشه.

طرز تهیه : خوب همه چیز در واقع گفته شد. کیک رو بپزید از قالب خارج کنید و بذارید کاملا خنک شه.

قالب را بشویید و کف قالب رو آلومینیوم بکشید و کمربندش رو دوباره ببندید.

کیک را از وسط به دو نیمه کنید . نیمه بالایی را بدهید بچه ها نوش جان کنند و نیمه پایین را به قالب برگردانید.

 

خامه و پنیر را تا آخرین لحظه در یخچال نگه دارید سپس در ظرفی ریخته و با همزن بزنید. تا وقتی که کاملا یکدست باشد و گلوله گلوله های پنیر کاملا باز شوند. از این لحظه دو سه دقیقه دیگر بزنید تا بهتر فرم بگیرد. مایه ژله ای را نصف استکان نصف استکان به خامه و پنیر اضافه کرده هربار انقدر بزنید تا یکدست شود. و در نهایت روی کیک بریزید و با پالت یا لیسک یا پشت قاشق صاف کرده برای حداقل دوساعت در یخچال بگذارید تا مایه پنیری خودش را بگیرد. گرفتن مایه پنیری به معنای ژله ای شدنش نیست و در نهایت بازهم کمی به نوک انگشتتان می چسبد چون پنیر و خامه است و اگر نچسبد زیاد در یخچال مانده و رویه اش خشک شده!

کیک در همین جا هم قابل استفاده است اما اگر می خواهید زیباتر شود یک لایه میوه روی پنیر چیده و ژله رویه را که حل کرده و کااااااااااااااااااملا خنک شده روی آن بدهید.

 

 

باز توضیحات پست ژله را در مورد میوه داخل ژله برای اینجا هم در نظر داشته باشید. اول یک لایه نیم سانتی از ژله روی میوه ها بریزید و در یخچال بگذارید تا ببندد و میوه ها فیکس شود و بعد بقیه ژله را که در دمای آشپزخانه کاملا سرد شده و فقط نبسته روی آن بدهید.

 این کیک را برای حداقل دوسه ساعت در یخچال بگذارید و بعد سرو کنید. نوش جان