خوب گویا دسته غذاهای سرعتی من رو خیلی ها دوست دارند. اینبار دستور یه غذای سریع رو که از دوران دانشجویی در خوابگاه می پختم و البته با کمی تغییرات تبدیل به ورژن مجلسی اش میشه رو براتون میذارم.


مواد لازم برای سه نفر :

هویج ............................... سه عدد خیلی درشت

برنج ............................... دو پیمانه

خلال پوست پرتقال........... دو پرتقال

گوشت چرخ کرده ............ یکصد گرم

پیاز ............................. یک عدد متوسط

شکر .......................... دلخواه

خلال پسته و بادام دلخواه

گوشت پخته مرغ هم میتوان بجای گوشت چرخ کرده مصرف کرد

طرز تهیه:

اول روش سریع:

برنج صاف کرده:

برنج کته :

فرض کنید از بیرون آمده اید و هیچی آماده ندارید. برنج را بدون نمک خیس کنید.

هویجها را پوست گرفته خلالی خرد کرده و با یکی دو قاشق روغن ( صدالبته کره خوش طعم تر است ) تف دهید. خلال پوست پرتقال را باید از قبل آماده کرده و تلخی گرفته باشید اگر ندارید بیخیال شوید اما اگر دارید در این مرحله به هویج اضافه کنید!!!

 

هویجها که کمی تف خورد یکی دوقاشق شکر روی آنها بپاشید و با قاشق در قابلمه یک چرخ دیگر بدهید. ( ما شیرین دوست نداریم و من شکر نمی زنم ). حالا برنج را که حداقل نیم ساعت خیس خورده روی هویجها بریزید. آبش را پیمانه کنید. برای برنج کته پیمانه آب را به این شکل در نظر بگیرید:

یک پیمانه برنج ............................ دو پیمانه آب

دو پیمانه برنج ............................ سه تا سه و نیم پیمانه آب

سه پیمانه برنج ......................... پنج پیمانه آب

چهار پیمانه برنج ...................... شش و نیم تا هفت پیمانه آب

بیش از این را کته نکنید مگر به مهارت خودتان ایمان داشته باشید!!!!

آب را روی برنج و هویج بریزید و یک قاشق چایخوری نمک بزنید. روی حرارت ملایم بگذارید تا آبش کشیده شود. سپس ابتدا یک دانه از برنجها را امتحان کنید. اگر نرم بود که هیچ ولی اگر نرم نبود نصف پیمانه آب از کنارش داخل قابلمه بریزید و دم کنید.

در نیم ساعتی که برنج دم می کشد گوشت را با پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه ورز دهید و کله گنجشکی درست کنید و در تابه ای که با یک قاشق روغن چرب شده بچینید. این را هم با درب روی حرارت ملایم بگذارید تا آب گوشتها به خودش کشیده شود ( هم نزنید) بعد از خشک شدن آب گوشتها میتوانید هم بزنید تا کمی تف خورده قرمز شود. موقع سرو برنج کله گنجشکی ها را روی آن بدهید.

 

روش مجلسی: 

برنج را از دو سه ساعت قبل با نمک کافی خیس کنید.

خلالهای پوست پرتقال را از روز قبل در آب سرد خیس کرده دو سه بار آبش را عوض کنید تا تلخی آن گرفته شود.

هویجها را در دو سه قاشق روغن تف دهید و در پایان برای هر هویج یک قاشق سرخالی شکر و پوست پرتقالها را اضافه کنید. دوسه قاشق زعفران دم کرده روی آن بدهید و زیرش را خاموش کنید.

مرغتان را بپزید. ( من ترجیحا با دو سه حبه سیر و کمی آب میپزم). استخوانهای مرغ را جدا کرده و گوشتش را تکه کرده با هویجها مخلوط کنید. 

 برنج را صاف کنید و موقع دم کردن لایه به لایه از مایه گوشت و هویج لای آن بدهید و روی آن هم یک مشت کوچک خلال بادام بپاشید و باز لایه بعدی برنج الی آخر.

بعد از دم کشیدن برنج هنگام سرو روی آن را با خلال پسته و زرشک تزیین کنید.

این عکس دستپخت من نیست. از هویجهاش که رنده شده است معلومه! نیشخند