ژله یکی از روتین ترین دسرهایی هست که میشه خیلی باهاش بازی کرد و تزیینات جالبی برای مهمانی ها ازش بیرون کشید.

این تزیینات بسته به ابتکار شما میتونه خیلی متنوع بشه.


برای تزیین ژله دو پایه اصلی وجود داره :

1- بازی با رنگها و لایه بندی ژله 

2- بازی با ظرف ژله و استفاده یا سواستفاده از طرحهای روی ظرف

البته اخیرا ژله های تزریقی هم خیلی مد شده که من بلد نیستم و به دلایل شخصی خیلی هم مایل به یادگرفتنش نیستم نیشخند

ژله های رنگی رو که میتونین از بازار بخرین

ژله سفید رو با شیر و خامه درست کنید با این دستور:

دو لیوان شیر

نصف لیوان شکر

دو قاشق سرخالی ژلاتین

نصف بسته خامه 

نوک کارد وانیل شکری

پودر ژلاتین رو در نصف استکان آب سرد کم کم حل کنید تا حالت اسفنجی پیدا کند بعد روی بخار اب جوش بگذارید تا حالت روان پیدا کند.

همزمان شیر و شکر رو روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا شکر حل بشه. شیر را از روی حرارت بردارید و ژلاتین و خامه و وانیل را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.

حالا ژله سفید شما آماده یخچال رفتن و بستن است.

کلیه آبمیوه ها و نسکافه و غیره را با همین فرمول یک قاشق سرخالی پودر ژلاتین برای هر لیوان مایع میتوانید به ژله تبدیل کنید.

تا اینجا اصول کار با ژله برای ایجاد انواع ژله راه راه را یاد گرفتید که بنا به ابتکار خودتان ر بلایی میتوانید سرش بیاورید. ظرف را کج بگذارید. برش بزنید و غیره.

یک مطلب دیگر برای ژله های میوه باقی می ماند و آن این است که میوه ها روی ژله می ایستند و موقع برگرداندن ژله به ته ژله شما میروند و دید خوبی ندارند.

برای اینکار هم راه حل ساده این است که میوه ها را به شکل دلخواه کف ظرف اصلی بچینید.

با قاشق مقدار بسیار کمی مایع ژله روی میوه ها بریزید بطوریکه باعث حرکت میوه ها نشود.

ظرف را برای سه دقیقه در فریزر بگذارید تا ژله ببندد و بعد چند قاشق دیگر تا میوه ها کاملا با ژله بسته شده پوشیده شوند.

بعد بقیه مایع را بریزید و در یخچال بگذارید.

میوه ها ته ظرف اسیر می شوند و بعد از برگرداندن ژله روی آن قرار می گیرند.

در مورد عکس اول این پست هم توضیحا عرض کنم که همان قضیه سواستفاده از فرم ظرف است.در عمیق ترین گودی های ظرف ژله شیر ریختم . سه تا 5 دقیقه فریزر تا خودش را بگیرد و بعد یک لایه ژله انار و الی آخر.

 

در این عکس که از نت گرفته ام ظرف ژله به شکل گل آفتابگردان بوده که با استفاده از نسکافه ژله شده و ژله هایی به رنگ زرد و سبز این گل زیبا بدست آمده 

 

این هم ساده ترین ژله از نظر من :

 

طالبی را از وسط نصف کنید و تخمهای آنرا خارج کنید و داخلش ژله قرمز بریزید و داخل یخچال بگذارید.

بعد از اینکه کاملا بست ( حداقل 6 ساعت ) با چاقوی تیز برش بزنید.

برای تکمیل پست عکسهای ژله رنگین کمان و ژله خرده شیشه را که در پست جداگانه آموزش داده ام میگذارم:

 

 

بعدا نوشت : پیرو سوال سارای عزیز باید بگویم برای کدر کردن رنگ ژله کافیست چند قاشق ژله شر یا حتی خود شیر را به ژله اصلی اضافه کنید. اینکار را با خامه و بستنی وانیلی سفید هم انجام میدهند اما بهترین راه ژله شیر است

بازهم بعدا نوشت: هفته گذشته مهمونی داشتم و ژله هام این شکلی بودند:

 

اینم یه توضیح تصویری جامع از اون ژله های کج :

 

 

خوب واضحه دیگه؟ اول ژله رنگی ریختم گذاشتم سرد بشه و ببنده.

بعد سه قاشق غذاخوری ژله شیر ریختم و باز گذاشتم ببنده.

حالا جام ژله رو صاف گذاشتم و رنگ آخر رو ریختم.

یک تجربه : اگر رنگ آخر که دارید میریزید ( در اینجا سبز ) حتی ذره ای گرم باشه لایه نازک سفیدتون سر میخوره و میاد ته ظرف جمع میشه و واویلا!!!!