بان در اصطلاح آشپزی یک نوع نان هست اما این دستور در واقع بیشتر به نوعی مافین شباهت داره.

این دستور رو از دوست عزیز و بسیار هنرمندم ماهان گرفتم که ایشون هم دستور رو منتسب به کتاب Magnolia میدونند که یه کافی شاپ معروف در نیویورکه.

در حد اعتیاد آوری خوشمزه است و من سعی می کنم درستش نکنم چون واقعا نمیشه نخور و بعد وجدان دردش غیر قابل جبرانه.


مواد لازم :
آرد  .....................................…..۱ و ۳/۴ پیمانه
بیکینگ پودر .............................. ۱ ق چ
جوش شیرین ............................ ۱/۲ ق چ
نمک ........................................ ۱/۴ ق چ
پنیر خامه ای (رژیمی نباشه) ........ ۲۵۰ گرم
کره بی نمک ............................. ۱/۲ پ
شکر ....................................... ۱ پ
تخم مرغ .................................. ۲ عدد
شیر ....................................... ۱/۴ پ
عصاره وانیل ............................ ۱/۲ ق چ

*** این مواد لازمی بود که تو دستور ماهان جون بود . من بجای جوش شیرین یک قاشق چایخوری دیگه بیکینگ پودر میزنم و چون عصاره وانیل ندارم یک هشتم ق چ  وانیل شکری میزنم.

طرز تهیه:
دمای فر رو روی ۱۷۵ بگذارید.
۹ عدد قالب بان (یا مافین بزرگ یا رمکین) را چرب و اردپاشی کنید. اگر از قالب های استیل پای سیب استفاده می کنید کاغذ بیندازید.
در کاسه کوچکی، آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
در کاسه بزرگتری، پنیر، کره و شکر را با سرعت متوسط همزن مخلوط کنید تا مخلوط بشن. (حدود ۳ دقیقه )
بعد تخم مرغها را یکی یکی اضافه و خوب هم بزنید.
آرد و شیر را در دو نوبت اضافه کنید. به این ترتیب که نصف آرد را اضافه، هم بزنید، بعد شیر +وانیل را اضافه، هم بزنید و در نهایت بقیه آرد را اضافه کرده و مخلوط کنید.
حدود ۲/۳ قالبها را با مایه کیک پر کنید. (9 قالب پای سیب بزرگ می شود )
روی هر کدام (وسط) حدود ۳ ق مربای تمشک  یا آلبالو یا هر مربایی که دوست دارید بگذارید و با چاقو به حالت دورانی یکی دو بار هم بزنید تا مرمری بشه. (دیگه زیر و رو نکنیدکه کلا قاطی بشه)


بعد داخل فر به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بپزید یا تا وقتی که تستر تمیز در بیاد.
بذارید بانها حدود ۳۰ دقیقه تو قالب بمونن بعد از قالب خارج کنید. روش کمی پودر قند الک کنید و نوش جان کنید.


* اگه توی رمکین میپزید، مدت پخت کمی بیشتر طول میکشد. (رمکین تمام سایز استفاده میکنم نه نصفی) و اون وقت حدود ۶ تا میشه.


کالری محاسبه شد : یک کیک کامل 3000 کالری داره که 9 تا قالب میشه
یعنی هر عدد 330 کالری