اگر به اصولش دقت کنید خیلی آسونه. خوشمزه و محبوب بچه ها و باباشون!چشمک


مواد لازم :

سیب زمینی ................ یک کیلو

تخم مرغ ...................... یک عدد

گوشت چرخ کرده .......... 100 تا 150 گرم

پیاز ............................ یک عدد متوسط

جعفری خرد شده ......... دو استکان

زرشک ...................... دو قاشق غذاخوری

رب ........................... یک ق غ

نمک و فلفل و زردچوبه

زعفران دم کرده ........... یک ق غ

طرز تهیه :

پیاز را نگینی خرد کنید و با زردچوبه تف دهید کمی که سبک شد گوشت را اضافه کنید و تف دهید.

نمک و فلفل و رب را اضافه کنید و کمی که تف خورد نصف لیوان آب اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا آب به گوشت خشک شود.

وقتی آبش کشیده شد زرشک شسته شده و جعفری را اضافه کنید و فقط در حدی روی حرارت بگذارید که حجم جعفری کم شود. سپس کنار بگذارید تا خنک شود.

در همین حین سیب زمینی ها را آب پز کنید, پوست بکنید و بگذارید سرد شوند.

بعد رنده کنید یا بکوبید و یک تخم مرغ و کمی نمک و زعفران را اضافه کنید و بادست ورز دهید تا یکدست شود.

از سیب زمینی گلوله هایی به اندازه یک نارنگی درشت بردارید و در دست باز کنید . یک قاشق مرباخوری پر از گوشت وسط آن بگذارید و با دست فرم دهید تا گوشت در وسط و تمام رویه از سیب زمینی باشد.

در روغن داغ سرخ کنید.

با سس و خیارشور و جعفری میل کنید . نوش جان.

پ.ن. تخم مرغ اگر زیاد باشد مایه سیب زمینی شل می شود و شکل دادن به آن سخت می شود.

پ.ن. 2. سعی نکنید پیراشکی ها را یکجا درست کرده بعد سرخ کنید . جابجا کردن پیراشکی خام سخت است و از هم می پاشد.

پ.ن. 3. مایه سیب زمینی مانده در یخچال وا می رود! هرچه دارید در همان وعده اول درست کنید!

پ.ن. 4. یک پیراشکی را که در روغن انداختید صبر کنید خودش را بگیرد بعد پیراشکی بعدی را درست کنید. عجله برای جابجا کردنش به خرج ندهید!

پ.ن. 5. برخی رویه پیراشکی را پودر سوخاری می زنند. من دوست نداشتم!