فست فودها دیگر این روزها جزء غذاهای روتین شده اند و حذف آنها را کمتر بچه ای می پذیرد. بگذریم که بزرگترها هم حتی در اوج رژیم غذایی گاهی پایشان می لغزد.

پیتزا روتین ترین فست فود است که با کمی حوصله میتوانید انواع آنرا در منزل تهیه کنید و با توجه به ذائقه خود طعم دلپذیری بدست بیاورید که شما را از فست فودهای بازار کاملا بی نیاز کند. من که مدتهاست دیگر پیتزاهای بازاری را دوست ندارم.


مواد لازم برای خمیر پیتزا :

آرد سفید ................................. سه لیوان

بکینگ پودر ............................... ١ ق م

خمیر مایه ................................ ١ ق غ

شکر ....................................... ١ ق غ

نمک ....................................... یک 

شیر خشک ............................. ٣ ق غ

آب حدودا ................................. ١و یک چهارم لیوان

روغن مایع ............................... یک چهارم لیوان

مواد لازم برای روی پیتزا :

سینه مرغ ...................... یک عدد

پیاز متوسط ................... یک عدد

قارچ خرد شده ............... دو لیوان

سس قرمز 

فلفل دلمه ای .............. یک عدد درشت

پنیر موزارلا ................. نیم کیلو ( من دالیا را ترجیح می دهم )

پودر پنیر پارمسان 

نمک و فلفل و زردچوبه 

طرز تهیه :

اول خمیر را آماده کنید . برای این منظور ابتدا یک لیوان را تا یک چهارم آب ولرم بریزید و یک قاشق شکر در آن ریخته هم بزنید و سپس یک قاشق خمیر مایه را روی آن بپاشید ( هم نزنید ) و روی لیوان را با یک نعلبکی ببندید و در جای گرم بگذارید. بعد از ده دقیقه باید به این شکل در بیاید والا یا یکجای کار را اشتباه کرده اید یا خمیر مایه شما مانده و فاسد است.

حالا آرد و سایر مواد خشک را در ظرف مناسبی ریخته و خمیر مایه و روغن را روی ان بریزید. لیوان خمیر مایه را کنار دستتان بگذارید و کم کم به آرد اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر نسبتا یکدستی بدست آورید.

حالا نوبت ورز دادن خمیر است. ورز دادن درست خمیر فقط روی میز قابل انجام است و در کاسه حداقل میتوانم بگویم اصولی نیست.

سه چهار سال پیش وقتی هنوز خیلی تازه کار بودم ( هنوز هم هستم ) ورز دادن صحیح خمیر را از ساین شف طیبه با ادبیات خاص خودش یاد گرفتم. و از آنجا که آدم لجبازی هستم همان ادبیات شف طیبه من را سرلج انداخت که این کار را یاد بگیرم و البته به لطف عشقم به خمیر بازی الان خیلی خوب اینکار را یاد گرفته ام و کاملا متوجه لطف بزرگ شف طیبه در حقم هستم. حال می خواهم با عکسهای خودم این رابه شما هم یاد بدهم .

روی سطح میز را کمی ارد پاشی کنید و خمیر را به شکل یک گلوله سمت خودتان لبه میز بگذارید.

با کف دست (جایی که از نظر پزشکی مچ خوانده می شود چشمک ) خمیر رابا فشار به سمت جلو هل دهید. 

حالا با همان کف دست و انگشتان خمیر را روی خودش به سمت خودتان لوله کنید.

و این کار را برای حدود ده دقیقه در جهتهای مختلف تکرار کنید

به شکل دوم و چهارم دقت کنید. تغییر قوام خمیر و لطیف شدنش را زیر دستتان کاملا حس می کنید و تغییر شکل خمیر هم در این دو شکل تا حدودی قابل مشاهده است. در شکل دوم وقتی خمیر را در اول کار می کشید رویش بریده بریده می شود اما در شکل چهارم خمیر لطیف تر شده و کاملا با حرکت دست شما کش می آید.

به هر حال امیدوارم درک کنید من چه گفتم نیشخند و اگر خیلی مفهوم نگفتم خوب یک بار امتحان کنید خودتان کم کم دستتان می آید.

کف ظرف خمیر را آرد بپاشید.

دستتان را با کمی روغن کاملا چرب کرده و روی خمیر بمالید و خمیر را روی آردها در کاسه بگذارید.

روی خمیر را با یک نایلون فریزر بپوشانید.


حالا فر را برای 20 ثانیه با حرارت بالا روشن کرده و سپس خاموش کنید. ظرف خمیر را برای دوساعت داخل فر بگذارید تا در یک محیط گرم ور بیاید.

در این فاصله سینه مرغ را استخوان بگیرید و به تکه های کوچک و نازک خرد کنید.

پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه با یکی دو قاشق روغن تف دهید. پیاز که سبک شد به آن کمی نمک و زردچوبه بزنید و مخلوط کنید و سپس تکه های مرغ را داخل تابه ریخته پس از یکی دوبار هم زدن درب تابه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید. یک ربع زمان کافیست و پس از آن درب تابه را بردارید و حرارت را بیشتر کنید تا آب مرغ کاملا خشک شود ( اگر آب دارد ) و سپس زیرش را خاموش کنید.

خمیر که ور آمد فر را با درجه 200 روشن کنید و در سینی فر مناسب به ضخامت نیم سانت خمیر را پهن کنید. ( این میزان خمیر برای دو پیتزا به ابعادی که در عکس می بینید کافی بود. )

روی خمیر سس قرمز بمالید و سپس مرغها را در یک لایه روی خمیر بریزید.

روی مرغها قارچ خام را بازهم در یک لایه روی خمیر بریزید. اگر هنگام خرد کردن تکه های قارچ را به ورقهای ضخیم ببرید بعدا روی پیتزا آب می اندازد.

قربون دستهای کوچولویی برم که داره قارچها رو روی پیتزا میریزه و کمک مامان می کنه.

نیمی از فلفل دلمه ای را روی قارچها بپاشید. و سینی پیتزا را در فر بگذارید.

بعد از یک ربع تا بیست دقیقه سینی را از فر در آورید. امتحان کنید که خمیر چقدر پخته؟ حال اول یک لایه پنیر موزارلا روی پیتزا بریزید و بعد روی آن کمی پنیر پارمسان بپاشید.

سینی را دوباره در فر بگذارید و بسته به میزان پخت خمیر ده دقیقه تا یک ربع صبر کنید و بعد پیتزای آماده را تحویل گرفته و نوش جان کنید.