یه پلوی خوشمزه و شدیدا محبوب بچه ها و البته خودم !


مواد لازم برای سه نفر:

برنج ......................................... دو پیمانه پلوپز

مربای آلبالوی کم شیرینی ...................یک لیوان

گوشت گوسفندی کم چربی بی استخوان 250 گرم

پیاز ........................................ یک عدد متوسط

نمک . فلفل سیاه , زردچوبه , دارچین 

* گیاهخواران عزیز میتوانند این غذا رو با 300 گرم قارچ درست کنند.

طرز تهیه :

برنج را با آب ولرم و دو قاشق غذاخوری نمک خیس کنید.

پیاز را نگینی ریز سرخ کرده سرتف بدهید و وقتی پیاز شفاف شد زردچوبه ( یک قاشق چایخوری ) و دارچین ( یک پر ) را اضافه کنید و مخلوط کنید و سپس گوشت را اضافه کنید و برای دوسه دقیقه تف دهید. 

سپس نصف لیوان آب اضافه کنید و برای دوساعت با حرارت ملایم بپزید.

یک قابلمه آب را جوش بیاورید , آب نمک روی برنج را در یک کاسه جداگانه خالی کرده و برنج را در آب جوش بریزید. هم نزنید! هم زدن زیاد برنج حین جوشیدن آنرا خرد کرده و نتیجه نهایی خوب نمی شود.

تا برنج بجوشد یک عدد سیب زمینی را پوست کنده ورقه کنید و در آب نمک برنج بیندازید.

برنج را کمی جوانتر از معمول آبکش کنید.

کف قابلمه دو سه قاشق روغن ریخته داغ کنید و سیب زمینی های ورقه را از آب نمک در آورده کف قابلمه بچینید. یک سوم برنج را روی سیب زمینی ها بریزید به آرامی با قاشق پهن کنید و یک سوم آلبالو را روی آن بریزید. خیلی کم با نوک قاشق مخلوط کنید.

نصف تکه های گوشت را روی آن گذاشته و یک سوم دیگر برنج را روی آن بدهید.

باز آلبالو و باز کمی مخلوط و باز بقیه گوشت.

در انتها بقیه برنج و آلبالو را روی همه بدهید.

از کنار برنجها به آرامی نصف لیوان آب کف قابلمه بدهیدو دم کنی بگذارید. و با حرارت متوسط رو به زیاد برای 5 دقیقه بگذارید تا به اصطلاح بخار بدهد و بعد حرارت را ملایم کنید و برای نیم ساعت برنج را دم کنید.

نوش جان

* برای تهیه آلبالو پلو با قارچ من روش خودم رو دارم. میدونم که اصولی اش اینه که موقع تف به قارچ آبلیمو بزنید تا سیاه نشه و غیره اما من اینکار غیر اصولی خودم رو بیشتر دوست دارم!

قارچها رو درشت خرد می کنم و تو تابه ای که کفش دو قاشق روغن مایع ریختم میریزم.

روی قارچها کمی زردچوبه و نمک و فلفل سیاه میپاشم 

 

درب تابه یا قابلمه رو میذارم و میذارمش رو حرارت ملایم تا قارچه آب بندازه . بعد دربش رو برمی دارم و آبش که به خودش خشک شد آماده است. 

روی آلبالو پلویی که با آلبالوی خالی ( بدون گوشت ) دم کردیم میدم و نوش جان!

 

پی نوشت : من مربای آلبالو کم شیرینی رو فصل آلبالو تو خونه درست می کنم و در یخچال نگه میدارم برای بقیه سال.