حمص یکی از محعروفترین پیش غذاهای لبنانی هست که معمولا با نان پیتا و کنار غذاهای گوشتی سرو میشه. من روی پیتزا هم زدم و عجیب دوست داشتم! دیدم که بعضی ها به آن سس نخود هم میگن که البته اسم اصلی اش قشنگتر و اشتها آورتره!!!

دستورهای مختلفی برای حمص توی نت هست که من از ترکیبی از همه اونها و البته کمی امتحان و خطا به این دستور رسیدم.


مواد لازم :

نخود خام ................... یک لیوان

ارده ......................... نصف لیوان

سیر ....................... 2-3 حبه

آبلیمو .................... 3-4 قاشق سوپخوری

فلفل سفید ........... یک چهارم قاشق مرباخوری

نمک ................... یک چهارم قاشق مرباخوری

روغن زیتون ......... نصف استکان 

طرز تهیه:

نخود را از روز قبل خیس کنید و دوسه بار آبش را عوض کنید و بعد برای سه ساعت با حرارت ملایم بپزید. بعد از پخت آب نخود را در یک کاسه کنار بگذارید و نخود را در مخلوط کن بریزید و ارده و سیر و فلفل و نمک و آبلیمو را به آن اضافه کنید و مخلوط کن را برای 3 دقیقه روشن کنید. اگر سفت بود و درست هم نمی خورد آرام آرام از آب نخود با قاشق به آن اضافه کنید تا کاملا مخلوط شود. در پایان نباید زبری داشته باشد. 

البته اصل ماجرا این است که بجای این آب نخود روغن زیتون یا روغن کنجد اضافه شود اما من چرب شدن بیش از حدش را دوست ندارم.

سرو سنتی حمص هم در ظرفهای سفالی مخصوص با تزیین نخود پخته و روغن زیتون است. و البته چنگالی که در پاپریکا فرو برده شده را روی آن می زنند تا نقشهای قرمز راه راه را ایجاد کنند.

نکات:

1- در اغلب دستورها می گویند پوست نخود را بگیرید. من بلد نبودم و مشکل خاصی ایجاد نشد.

2- من فلفل را بیشتر زدم چون اصولا با تندی میانه خوبی دارم.

3- بجای دردسر پخت نخود میتوان از نخود کنسروی استفاده کرد ولی من کلا طعم نخود کنسروی را دوست ندارم.

4- حمص من تزیین نشده در ظرف دربسته به یخچال رفت! عکسها از نت است.

5- این مقادیر ذکر شده زیاد است دفعه اول همه را نصف کنید تا ببینید دوست دارید؟!!!

6- من یک روش سرو برای خودم کشف کردم! روی نان تست چند غله می مالم و یک نا دیگر رویش می گذارم و در ساندویچ میکر اسنک بسیار خوشمزه ای درست می کنم که کلا 200 کالری دارد!!!

7- میتوانید یکی دو قاشق ماست هم به حمص اضافه کنید. من این کار رو موقع سرو برای شل کردن حمص انجام میدم .