آش دوغ :
برنج : یک استکان (50 گرم)
نخود پخته : یک استکان ( 50 گرم )
تره و جفری : از هر کدام یک استکان خرد شده
ترخون : نصف استکان خرد شده
گشنیز : دو استکان خرد شده
تخم مرغ : یک عدد
دوغ ترش : به میزان لازم (حدود دو لیتر )
سیر : به دلخواه
برنج را بعد از شستشو به مدت چند ساعت خیس میکنیم.
ابتدا دوغ ترش را با یک عدد زرده تخم مرغ خوب با همزن می زنیم تا مایعی یک دست بشود درصورت تمایل میتوانیم از کمی فلفل سیاه استفاده کنیم
سپس این مایع را با شعله متوسط روی گاز می گذاریم و مرتب هم می زنیم تا دوغ بجوشد
دراین مرحله برنج خیس کرده را اضافه کرده شعله را کم می کنیم واجازه می دهیم تا برنج ها کاملاً له شوند.
سپس سبزی ریز خرد شده را همراه با نخودهای پخته به اش اضافه میکنیم
روی اش را با نعناع داغ وسیر سرخ شده تزیین میکنیم
در صورت دلخواه می توان سیر را از همان اول به آش افزود ولی معمولاً سیر له شده را موقع مصرف هر فردی داخل بشقاب خود اضافه می کند.
- دوستانی که در استان اردبیل از این آش خورده اند می دانند که این آش نسبتاً رقیق و میزان سبزیجات آن هم بسیار کم است .و آش باید به سفیدی بزند.
- افزودن تخم مرغ به این اش در اول پخت مانع از بریدن دوغ می شود.
- این آش به روغن نیاز ندارد و از این لحاظ آش سبک و خوشمزه ای است.
- رعایت تناسب سبزیجات تاثیر زیادی در خوش طعم شدن آن دارد .سبزی را کم کم داخل آش بریزید تا زیاد نشود.

کالری کل آش بدون گوشت و نعنا داغ 750
یک پیاله این آش حدود 100 کالری دارد